Itikafi rifillon në Xhaminë e Madhe të Arabisë Saudite pas dy vitesh pauzë

Itikafi, praktika e qëndrimit në një xhami për disa ditë për t’u falur dhe reflektuar, është lejuar sërish në Xhaminë e Madhe të Arabisë Saudite. Kjo pason një ndërprerje dyvjeçare për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Presidenca e Përgjithshme për Çështjet e Xhamisë së Madhe dhe Xhamisë së Profetit tha se vaksinimi i plotë është një parakusht për kryerjen e Itikafit – më së shpeshti që ndërmerret gjatë 10 ditëve të fundit të Ramazanit.

Një zonë e veçantë është caktuar për ata që dëshirojnë të kryejnë Itikaf larg adhuruesve dhe pelegrinëve, tha një zyrtar në Presidencën e Përgjithshme për agjencinë shtetërore të lajmeve Al Ekhbariya.

Leja e Itikafit është e vlefshme vetëm për 10 ditët e fundit të Ramazanit – duke filluar nga nata e datës 21 dhe duke përfunduar në ditën e parë të Fitër Bajramit.
Gjithashtu në Xhaminë e Madhe dhe Xhaminë e Profetit është nisur një program udhëzues për fëmijët e interpretuesve dhe vizitorëve të Umres.

Nisma do të sigurojë simbole treguese për folësit dhe byzylykët joarabisht, për të shmangur humbjen e fëmijëve në turma, tha një agjenci shtetërore e lajmeve.

“Presidenca është e prirur të ofrojë shërbimet më të mira për vizitorët e Xhamisë së Madhe për të ngritur nivelin e përgjegjësisë sociale,” tha nënsekretari për shërbimet sociale dhe vullnetare, Amjad bin Ayed Al-Hazmi.

Një kënd përkthimi është vendosur gjithashtu në Xhaminë e Madhe për të komunikuar në mënyrë efikase me vizitorët joarabishtfolës të ekspozitave në terren.

Këndi, thanë zyrtarët, do të pasurojë përvojën e folësve joarabisht dhe pjesëmarrësve të ekspozitave në terren në Xhaminë e Madhe. Lëvizja synon gjithashtu ngritjen e nivelit të shërbimit të ofruar për vizitorët. /B-I/

Artikulli paraprakFeja dhe Shteti në kushtetutat e vendeve evropiane
Artikulli tjetërForbes: Kosova, shembull i profesionistëve të rinj të cilët transformojnë industrinë e teknologjisë