Instituti Islam IRTI do të krijojë një Platformë Elektronike për Qëndrueshmërinë e Vakëfit

Instituti Islam për Kërkim dhe Trajnim (IRTI) synon që të krijojë një platformë elektronike për mbrojtjen dhe verifikimin e pronave të Vakëfit (Pasuria Islame) Platforma synon të ruajë të drejtat e përfituesve të Vakëfit dhe të sigurojë qëndrueshmërinë e funksioneve të saj zhvillimore dhe sociale.

Platforma “Ish’had” do të ndërtohet duke përdorur teknologji moderne financiare, FinTech, duke përfshirë Blockchain dhe Internet of Things, për të siguruar verifikueshmërinë e regjistrave të Vakëfit, menaxhimit dhe performancës, në mënyrë që Vakëfi të arrijë objektivat e tyre dhe të ruajë qëndrueshmërinë e tyre nëpër breza.

IRTI thekson se platforma nuk ndërhyn në procedurat dhe kërkesat vendore të vendit që drejtojnë Vakëfin. Platforma është një zgjedhje e hapur për të gjitha institucionet Vakëf dhe donatorët Vakëf që të përfitojnë nga shërbimet e tij të vërtetimit që ofrojnë mbrojtje shtesë, transparencë dhe mbikëqyrje të Vakëfit nga anëtarët e platformës në mbarë globin.

Platforma “Ish’had” synon që të plotësojë platformën e Qendrës Botërore të të Ekselencës, të cilën Banka Islame e Zhvillimit (IsDB) planifikon ta themelojë në Medine, Arabia Saudite, këtë vit.  Qendra e Ekselencës synon të mbështesë institucionet e Vakëfit dhe të përmirësojë komunikimin dhe bashkëpunimin midis anëtarëve të industrisë së Vakëfit në të gjithë botën.

Artikulli paraprakNjë monedhë ari Islamike 1300 vjeçare shitet për 4.7 milion dollar në ankandin në Londër
Artikulli tjetërJo të gjithë i gëzohen Ligjit për pagat