Google do të pranojë pagesa në kriptomonedha

Ndërsa konferenca e Google Cloud Next mund të mos tërheqë turmat si prezantimi vjetor i Apple apo edhe Dita e AI të Tesla-s, megjithatë ka pasur disa zhvillime interesante që do të dalin nga ngjarja e këtij viti.

Konferenca vjetore e Google, “Cloud Next” ka shfaqur disa zhvillime interesante. Duke pasur parasysh se Google është tani një nga fuqitë e vjetra në industrinë e teknologjisë, mund të jetë surprizë për shumë anëtarë të tregut, që ata planifikojnë pranimin e kriptomonedhave si pagesë për disa nga shërbimet e tyre që përfshijnë edhe atë të përdorimit të rrjetit “cloud”.

Ata do të mbështeten në Coinbase për të lehtësuar këto transaksione, e cila pritet të jetë funksionale në fillim të vitit 2023.

Kjo ka potencialin të jetë një ndihmë e madhe për të dyja kompanitë pasi ato kërkojnë të zgjerojnë ofertat e tyre dhe të diversifikojnë modelet e tyre të biznesit. Për Google, ai u lejon atyre akses në kompanitë me rritje të shpejtë që operojnë në hapësirën Web3, për të cilën shumë ende besojnë se ka potencial të madh pavarësisht nga problemet e fundit.

Nga këndvështrimi i Coinbase, ai do t’u sigurojë atyre një rrjedhë të ardhurash që nuk është e lidhur drejtpërdrejt me vëllimet e tregtimit. Kjo është jetike për stabilitetin e kompanisë, e cila kohët e fundit pushoi nga puna mbi 1000 punonjës si rezultat i rënies së vëllimeve të tregtimit për shkak të dimrit të kriptove. / Forbes

Artikulli paraprakItalia fillon eksperimentet për katër ditë punë në javë
Artikulli tjetërPayPal me rregulla të reja “Për lajme të rreme, gjobitesh 2500 dollarë”