Gjermani, papunësia në nivelin rekord të ulët

Mësohet se numri i të papunëve, i rregulluar në baza sezonale këtë muaj është 2 milionë e 415 mijë persona

 

FRANKFURT (AA) – Këtë muaj shkalla e papunësisë ka tejkaluar pritshmëritë e tregut dhe është zvogëluar për 25 mijë persona ndërsa mesatarja është ulur në 5.4 për qind që është nivel i ri rekord, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas të dhënave të Agjencia Federale e Punës (BA) në janar të këtij viti shkalla e papunësisë ka shënuar rënie për 25 mijë persona. Mësohet se numri i të papunëve, i rregulluar në baza sezonale këtë muaj është 2 milionë e 415 mijë persona.

Mesatarja e papunësisë së rregulluar sezonalisht në muajin e parë të vitit ka shënuar rënie historike në 5.4 për qind. Rekordi i mëhershëm 5.5 për qind është shënuar në dhjetor të vitit 2017.

Numri i të papunëve të përhershëm dhe të përkohshëm është 5.8 për qind. Nga 30 mijë të papunë sa ishin në dhjetor tani janë 29 mijë.

Kreu i BA-së, Detlef Scheele lidhur me çështjen deklaroi se tregu i forcës së punës ka nisur në mënyrë të fuqishme vitin e ri.

Artikulli paraprakBursa e Stambollit vazhdon të thyej rekorde, rritet vlera e indeksit
Artikulli tjetërRritja ekonomike e Turqisë habit institucionet ndërkombëtare financiare