Financat dhe Ekonomia Islame në Sarajevë – SIFEC 2019: Konferenca më e madhe për Financat Islame dhe Ekonominë në Evropën Juglindore

Financat dhe Ekonomia Islame e Sarajevës (SIFEC 2019) është konferenca më e madhe për financat dhe ekonominë Islame në Evropën Juglindore dhe do të mbahet më 25 tetor 2019 në Bibliotekën Gazi Husrev-beut në Sarajevë.

SIFEC 2019 do të diskutojë çështje bashkëkohore në ekonominë Islame, bankare dhe financa, në veçanti çështjen e përfshirjes financiare dhe përgjegjësisë sociale të korporatave, si dhe disa nga praktikat e financimit Islam në vendet e zhvilluara perëndimore (Norvegjia, Gjermania), si dhe në vendet e tjera  (Indonezi, Turqi, Shqipëri, Malajzi, Nigeri, Bosnje dhe Hercegovinë).  Si pjesë e një paneli të veçantë, studiuesit në Institutin e Paqes në Oslo do të prezantojnë gjetjet e para të studimit të tyre mbi përjashtimin financiar të pakicave në vendet Nordike (FINEX).

Folësi kryesor është Dr. Humayon Dar, nga Standardizimi i Shënimeve në Ekonominë Islamike, Bankat dhe Financat.  Disa nga pjesëmarrësit janë Torkel Brekke – Universiteti Metropolitane në Oslo, Ida Birkvad dhe Kaja Borchgrevink – Queen Mary University i Londrës, Marta Bivand Erdal – Instituti i Kërkimit të Paqes Oslo, Ahmet Kudsi Arslan – CEO Kuveyt Turk, Muhammad Prlja – CEO UBA bankë Shqipëri.

Qëllimi kryesor i Konferencës është të bashkojë ekspertë në fushat e ekonomisë Islame, bankare dhe financave, të cilët do të paraqesin dokumentet e tyre kërkimore shkencore dhe do të shkëmbejnë përvoja në këtë fushë të rëndësishme shkencore.  Kjo do të sigurojë një mundësi për studentët të shkëmbejnë përvoja dhe ide me ekspertë shkencorë, dhe pritet të krijojnë një rrjet të qëndrueshëm të akademikëve dhe njerëzve të biznesit në këtë fushë të rëndësishme.

Konferenca është e organizuar nga Shoqata Evropiane për Ekonomi Islame, Banka dhe Financa me partnerë: Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti i Sarajevës, Instituti i Paqes Oslo, KT BANK AG, Bosnja Bank International, Qendra për Financat Islame, Universiteti i Boltonit, Qendra për Studime të Avancuara të Sarajevë Banka e Bashkuar e Shqipërisë, Universiteti Zaim i Stambollit dhe Universiteti Utara i Malajzisë.

NJOFTIM PËR SHTYP: Ceremonia e Hapjes së Konferencës është ditën e Premte, 25 Tetor 2019, në Sallën Gala të Bibliotekës Gazi Husrev-beut në 8:30.  Njoftimet për shtyp do të bëhen para fillimit të Konferencës, nga ora 08:00 – 08:30.

Artikulli paraprakZhvillohet konferenca ndërkombëtare me temë: “Roli i gruas në shoqërinë moderne sipas këndvështrimit Islam”
Artikulli tjetërÇka është inteligjenca artificiale (AI)?