Facebook po shpik mënyrën më të mirë për të biseduar me video

Facebook, ashtu si Amazon, Google dhe Apple, është duke u përpjekur të vendosë hardware në shtëpinë tuaj. Por, ndryshe nga kompanitë tjera, të cilat janë fokusuar në sistemet e sigurisë për shtëpitë dhe/apo folës të zgjuar, strategjia e Facebook është të krijojë produkte hardverike, të quajtura Portale, të cilat mbajnë miqtë dhe familjen të lidhur përmes video chat.
Më e fundit për të arritur tregun është 149 dollarë Portal TV, I cili vërtetë posedon kamera të mira dhe konektohet me TV-në tuaj duke ju lejuar të bëni video chat me miqtë dhe familjen përmes Whatsapp apo Facebook Messenger. Po, disa njerëz janë ende të shqetësuar në lidhje me aftësinë e Facebook për të mbrojtur privatësinë e tyre dhe mund të jetë e parehatshme vendosja e këtij produkti në shtëpitë e tyre. Lajmi i mire është se mund të bllokoni kameren dhe ta ndalni mikrofonin kurdo që dëshironi.
Portal TV është duke u shitur përgjatë pajisjeve të tjera të Facebook-ut, të cilat duken dhe veprojnë si korniza fotografike dixhitale që gjithashtu ju lejojnë të bisedoni me video. Por mua më pëlqen më shumë Facebook Portal TV më shumë se të tjerat, meqenëse biseda me video në ekran më të madh në shtëpinë time është mënyra më e mirë për të parë dhe dëgjuar familjen dhe miqtë në të gjithë botën.
Mund të bëjë edhe gjëra të tjera, si filma me transmetim ose shfaqje televizive ose muzikë, dhe madje funksionon me Amazon Alexa, por është më mirë të mendohet si një mënyrë për të biseduar me njerëzit e tjerë. Unë e kam përdorur atë për të qëndruar në kontakt me familjen time dhe e dua atë. Mund të jetë një hit i gjumit në këtë sezon pushimesh. Në fund të fundit, Facebook ka 2.52 miliardë përdorues unikë mujorë, të cilët mund të pëlqejnë diçka të tillë.
Ja çfarë duhet të dini.

TË MIRAT
Vendosja është e lehtë. Portali TV është një bar i vogël që ulet sipër ose poshtë ekranit tuaj të TV. Ajo futet në TV tuaj me një kabllo HDMI (pa përfshirë, megjithëse dëshiroj të ishte) dhe vjen me një telekomandë që përdorni për ta kontrolluar atë. Unë e ngrita dhe e drejtova brenda rreth 10 minutave pasi u futa në llogaritë e mia në Facebook dhe WhatsApp.
Kam përdorur TV Portal gjatë një udhëtimi fundjavë në shtëpinë e motrës time në Seattle gjatë fundjavës, dhe e thirra vëllanë tim dhe familjen e tij në Santa Monica. Mund ta thërrasësh dikë duke thënë “ Hej Portal telefono Ryan,” për shembull. Në total, ne kishim katër njerëz dhe një qen duke biseduar në Seattle dhe dy persona dhe një vogëlush i varur në Santa Monica duke përdorur një Portal të rregullt. Në ekranin e madh në Seattle, ndihej sikur të gjithë po ndanim një dhomë të ndejës. Unë mund të dëgjoja dhe shihja qartazi këdo në Santa Monica, dukë përfshirë mbesën time duke ecur nëpër dhomë. Ne kaluam më shumë se një orë duke biseduar.
Nëse njerëzit ngrihen dhe ecin rreth e rrotull, kamera në Portal TV i ndjek ata me zërim dhe zmadhim, kështu që ata jo vetëm që ecin lehtë nga korniza por mund të lëvizin lirshëm, duke bërë gjithçka që mund të bëjnë ndërsa bisedojnë me ty.
Produktet e Portalit të Facebook kanë shtuar një program të tregimit të realitetit të quajtur “koha e tregimit” të integruar, kështu që ne i lexojmë mbesës time një version të librit për fëmijë “Pesë majmunët e vegjël”, i cili përmbante maska dixhitale mbi ne ndërsa motra ime lexonte asaj fjalët në ekran. Ndihej pak pa kuptim, por mbesa ime e pëlqeu dhe u hodh rreth derisa ne lexonim.
Nuk ka asnjë pajisje tjetër që bënë diçka të tillë në mënyrë të përsosur. Produktet Echo Show të Amazon dhe Nest Hub Max të Google kanë kamera, por ato nuk bashkëngjiten në ekranet e mëdha siç bën TV Portal Facebook. Në vend që të mbledhemi rreth një pajisje më të vogël të zgjuar të ngjashme me kornizën, thjesht u ulëm të qetë në shtratin e dhomës së ndenjes.
Ju mund të bëni edhe gjëra tjera, të dëgjoni së bashku Spotify apo të shikoni emisione në Facebook Watch, por tek kjo e fundit nuk kam gjetur përmbajtje që do të më interesonte. Ju mund ta thirrni Alexa nëse dëshironi, por unë kam një Amazon Echo në dhomën e ndejës dhe e përdori atë. Nuk ka shumë aplikacione, siç do të gjeni në paisjet e transmetimit si Amazon Fire TV, Google Chromecast apo Apple TV. Kjo do të thotë se Portal TV i mungojnë aplikacionet kryesore të transmetimit si Netflix dhe Hulu. Vetëm mendojeni si një pajisje chat video që mund të bëjë edhe shumë, veç jo shumë më tepër.
Nëse brengoseni për privatësinë e Facebook, siç jam edhe unë ende, atëherë ju këshillojë që ose të shkëputni Portal TV ose të rrëshqitni kapakun mbi kamerën dhe të fikni mikrofonin kur nuk e përdorni. Në këtë mënyrë është aktiv vetëm kur jeni në thirrje përmes Messenger ose ËhatsApp, kjo e fundit është e koduar.

Ç’është e keqja?
Nuk kam shumë ankesa me Portal TV. Ai bënë atë që duhet të bëjë: të lidhë familjen dhe miqtë përmes videochat, dhe e bënë mjaft mirë. Më pëlqen më shumë një Portal I zakonshëm, gjë që nuk është aq e mirë në të qenurit e një kornize fotografish si konkurrentët nga Amazon dhe Google. Por ato kompani nuk kanë një produkt si ky.
Do të dëshiroja që Portal TV të vie me një lidhje HDMI, megjithëse mund ta blini një nga Facebook gjatë arkëtimit për 10 dollarë, apo mund ta merrni më lirë diku si në Amazon, nëse nuk keni rezervë në shtëpi. Gjithsesi, do të duhej të ishte e përfshirë kështu ju do të mund të largoheni më shpejt.
Dhe po, ne të gjithë duhet të jemi të shqetësuar për vënien e kamerave dhe mikrofonëve të pronësuara nga Facebook në shtëpitë tona. Nuk ka fituar vërtet besimin tonë pas skandalit të madh të Cambridge Analytica, dhe unë njoh shumë njerëz që kanë fshirë llogaritë e tyre plotësisht.
Por janë ende rreth 2.45 Billion përdorues mujor, kështu që Facebook ka një audiencë të madhe të njerëzve të cilët e përdorin këtë shërbim.

A duhet ta blini Facebook Portal TV?
Nëse keni familje në të gjithë vendin, sikur unë, apo miq që dëshironi të mbani kontakt, atëherë po, Portal TV është një produkt që ja vlen të blihet. Më pëlqen që mund ta përdorë për ta parë mbesën time duke u endur gjersa unë rri në shtrat. Sigurisht, produktet si Apple FaceTime funksionojnë mirë për këtë, dhe shumë familje përdorin FaceTime për gjëra të ngjashme, por kjo është shumë më mirë sesa grumbullimi i një iPhone, Mac ose iPad.
Varet nga ajo nëse i besoni apo jo Facebook-ut. Nëse i besoni, dhe jeni një nga më shumë se 2 miliardë njerëz që përdorin shërbimin, atëherë do ta pëlqeni. Nëse nuk I besoni, atëherë mos e blini Portal TV në Facebook. Nga CNBC ne gjuhen shqipe e sjell ekonomia-islame.com

 

Artikulli paraprakTë alarmuar nga Libra, BE të shikoj në lëshimin e monedhës dixhitale publike: projekti
Artikulli tjetërSqarimi i mendimeve në lidhje me shitjen e mallit me dy çmime