Erdoğan: Turqia ndjek politikë ekonomike të qëndrueshme

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, shprehi mbështetje për programin e politikës ekonomike të vendit, duke nënvizuar se ai është i qëndrueshëm, shkencor dhe i përshtatshëm, duke pasur parasysh realitetet aktuale të botës.

Duke folur në një ngjarje të organizuar nga Bordi i Marrëdhënieve të Jashtme Ekonomike (DEIK) i Turqisë, presidenti Erdoğan theksoi se vendi po kërkon një zgjidhje ekonomike që promovon prodhimin, punësimin dhe eksportet në vend të imponimit të interesit të lidhur dhe inflacionit.

Ai theksoi se pavarësisht përshkallëzimit të krizës ekonomike globale, Turqia është e vetëdijshme për mundësitë për të përdorur potencialin e saj në mënyrë më efektive, efikase dhe më gjerësisht.

Erdoğan gjithashtu u shpreh se nga ana e prodhimit, vendi është në një pozicion të favorshëm sa i përket punësimit dhe eksporteve, me kurset aktuale të këmbimit në një nivel që mbron konkurrencën, edhe nëse ato ndikojnë negativisht në treguesit.

Presidenti turk vuri në dukje gjithashtu se arsyeja e përkeqësimit të deficitit të llogarisë rrjedhëse dhe bilanceve buxhetore të Turqisë ishin shpenzimet për energjinë, të cilat u rritën pesë deri në dhjetëfish në shumë fusha.

Të gjitha vendet në botë po përballen me probleme të ngjashme, shtoi ai, përfshirë ato që normalisht kanë suficit të llogarisë rrjedhësi, siç janë Koreja e Jugut, Japonia dhe BE-ja.

“Shpresojmë që rënien e nivelit të mirëqenies do ta kompensojmë sa më shpejt duke marrë masa për frenimin e kostos së jetesës, e cila ndikon negativisht në jetën e përditshme të njerëzve tanë dhe në rritjen e të ardhurave të të gjitha segmenteve të shoqërisë”, tha ai. /Anadolu Agency/

Artikulli paraprakMoslejimi i pronarëve të dëmtojnë të tjerët
Artikulli tjetërRecesioni global? Ende jo, thonë ekonomistët por përgatituni për çmime të larta, rritje të ulët