Dogana mbledh 34 milionë euro më shumë

Dogana e Kosovës ka arritur që të arkëtoj 14% më shumë hyra se periudha paraprake e vitit të kaluar.

Rritja e aktivitetit ekonomik kanë ndikuar në rritje e performacës, gjithashtu edhe vetëdijesimi i bizneseve është faktor tjetër, por nuk duhet harruar angazhimin i zyrtarëve  doganor në parandalimin e kontrabandës.

Krahasimi në mes të viteve 2020 dhe 2021 në periudha të njëjta kohore tregon që kemi një rritje prej 14%  më shumë, apo shprehur në milion kjo është afër 34 milion euro më shumë. Pra gjatë viti 2020 dogana kishte mbledhur 239,3 milion euro derisa në këtë periudhë janë mbledhur 273,6 milion euro.

Dogana fton qytetarët që të thërrasin në telefonin 0800 50 095 nëse hasin apo shohin keqpërdorime dhe kontrabandë, sepse vetëm së bashku mund të mbrojmë dhe ndërtojmë shtetin tonë.

Artikulli paraprakFT, Warwick kryeson renditjen për Masterat më të mirë online në Administrim-Biznes
Artikulli tjetërXiaomi: Ura thelbësore e Turqisë që lidh Evropën, Afrikën, Lindjen e Mesme