Coca-Cola rrit parashikimin e fitimit në krahasim me presionet e kostos

Coca Cola rriti parashikimin e fitimit të plotë të vitit, duke u mbështetur në çmimet më të larta dhe kërkesën për pijet e gazuara të saj globalisht.

Aksionet e kompanisë u rritën 2.3% në 55.70 dollarë, pas një rikthimi të kërkesës për pijet e saj freskuese, për shkak të rihapjes së ambienteve publike si teatro, stadiume dhe restorante në të gjithë botën. Kjo çoi në një rritje prej 16% në të ardhurat e tremujorit të tretë.

Ndërsa kërkesa pritet të mbetet e fortë, shefi i financës John Murphy tha se Coca-Cola nuk ishte imun ndaj inflacionit të kostos në vitin 2022 ose ndikimit të biznesit të bllokimeve të reja të mundshme në disa tregje për shkak të rritjes së rasteve të COVID-19.

“Ne e shohim botën që po del nga kriza ngjashëm me një situatë tërmeti. Ju merrni më shumë pasgoditje, por pasgoditjet pasuese priren të jenë më të vogla se ato të hershme. Kështu e shohim 2022-shin,” tha Murphy.

Gjiganti i pijeve tha se do të mbështetej në më shumë shpenzime marketingu për të rritur kërkesën, si dhe çmime më të larta për të shmangur çdo “pasgoditje” të mundshme që lidhet me pandeminë.

Kompani të tjera, duke përfshirë rivalin PepsiCo dhe gjigantin e mallrave të konsumit Procter & Gamble Co kanë thënë se do të duhet të rrisin sërish çmimet për të kundërshtuar ndikimin e rritjes së kostove të mallrave.

“Shumë nga gjërat që Coke ka bërë në mënyrë operacionale, si zvogëlimi i numrit të produkteve që ka dhe fokusimi në produkte me rritje më të shpejtë, duhet të ndihmojnë të paktën në zbutjen e një farë inflacioni të kostos,” tha analisti i Edward Jones, John Boylan.

Kompania pret që fitimet e saj vjetore të rriten 15% në 17%, krahasuar me një parashikim të mëparshëm për një rritje prej 13% në 15%.

Coca-Cola fitoi 65 cent për aksion në tremujorin e tretë, duke tejkaluar vlerësimet prej 58 cent, sipas të dhënave të IBES nga Refinitiv.

/reuters

Artikulli paraprakMbretëria e Bashkuar thërret të dërguarin francez për ‘kërcënimet’ ndërsa mosmarrëveshja për peshkimin thellohet
Artikulli tjetër“Kemi vetëm një shans!” – Fillon Konferenca Botërore e Klimës