Çka duhet të përmbajë një plan i mirë biznesi?

Person developing a business plan

Sabeer Bhatia bashkë me Jack Smith janë themeluesit e “Hotmail”, që njihet si web-i i parë që iu dha qasje njerëzve për të pasur email personal.

Në një intervistë dhënë për librin “Founders at Work”, Sabeer Bhatia, flet mbi atë se çka e bën një plan biznesi të jetë përmbajtësor.

“Sigurohuni që pasi ta keni shkruar planin tuaj të biznesit, dikush ta ketë lexuar dhe kritikuar atë dhe t’ju bëjë pyetje. Nuk ka pse të jetë një plan biznesi me faqe me shkëlqim dhe shumë informacione.

Në thelb duhet të jetë një plan që thotë se çfarë do të bëjë kompania, çfarë problemi do të zgjidhë, sa i madh është tregu që synoni, cilat janë burimet e të ardhurave për kompaninë, cila është “exit-strategjia” për investitorët tuaj, sa është shuma e parave që kërkoni për idenë tuaj, si do t’i tregtoni ato, njerëzit që ju nevojiten, cilat janë rreziqet e teknologjisë, rreziqet e marketingut, rreziqet e ekzekutimit.

Kjo është baza e një plani të mirë biznesi.  Shumë njerëz e kanë ndoshta në kokën e tyre, por nuk e shkruajnë atë.”/buletiniekonomik

Artikulli paraprakRëndësia e menaxhimit të operacioneve
Artikulli tjetërZhvillimi ekonomik i Kosovës, në stagnacion