Rëndësia e menaxhimit të operacioneve

Mund të propozojmë, për të përfunduar, disa arsye pse rekomandohet që kjo lëndë të jetë e pranishme në planet përkatëse të studimit, si administrimi i biznesit ose financa dhe të ngjashme:

  • Së pari, sepse ky aktivitet është çelësi i çdo kompanie. Edhe nëse ofrojmë një shërbim, këshillohet që të kemi procese të qarta dhe efikase. Prandaj, drejtori i operacioneve është një nga pozicionet më të kërkuara.
  • Prodhimi është aktiviteti kryesor dhe ku mund të krijohen humbje të mëdha. Menaxhimi efikas mund të nënkuptojë ndryshimin midis fitimit të parave ose humbjes së tyre. Prandaj, është e rëndësishme për mbijetesën e kompanisë.
  • Është e lidhur ngushtë me drejtimet e tjera. Me atë financiar sepse kërkon investime. Me atë të burimeve njerëzore, sepse ka nevojë për personel për proceset e prodhimit. Me blerje për furnizime dhe me shitje për të ditur se çfarë të prodhojë. Për këtë arsye, menaxhimi i operacioneve është imperativ./definebusinessterms/
Artikulli paraprakPse brenda një viti, Kosova pati një rënie kaq të madhe të rritjes ekonomike?
Artikulli tjetërÇka duhet të përmbajë një plan i mirë biznesi?