Ballina Fokus Çfarë duhet dhe nuk duhet ti thoni stafit tuaj

Çfarë duhet dhe nuk duhet ti thoni stafit tuaj

 

Udhëheqësit e mëdhenj përcaktohen nga ajo që bëjnë dhe nga ajo që thonë: Frymëzimi, motivimi, sigurimi i qartësisë dhe fokusit dhe rrënjosja e një ndjenje të vërtetë misioni dhe qëllimi.

Këtu janë pesë gjëra që liderët më të mirë nuk i thonë kurrë.

1. “Dëgjoj atë që po thua, por …”

Thuaj se një punonjës vjen tek ju me një ide për të përmirësuar një proces. Ai ka identifikuar një problem dhe ka zhvilluar atë që mendon se është një zgjidhje e zbatueshme. Ju nuk jeni dakord, por gjëja e fundit që duhet të bëni është të shtypni iniciativën e tij. Kështu që ju i thoni: “Dëgjoj atë që po thua, por ne nuk mund ta marrim përsipër atë projekt.”Nga këndvështrimi juaj, ju i vërtetuat idetë e tij dhe i mbrojtët ndjenjat e tij. Nga këndvështrimi i tij, ju nuk kuptoni: Po ta kuptonit, do të pajtoheni. Nëse nuk jeni dakord, thoni pse, duke përdorur të dhëna, fakte dhe logjikë.Dhe pastaj dëgjoni përgjigjen sepse atëherë të dy mund të arrini në zgjidhjen perfekte.

2. “Nuk keni kohë”

Një detyrë që zgjat pesë minuta mund të jetë më e rëndësishme se ajo që zgjat pesë orë. Në vend që të inkurajoni përmes minimizimit, inkurajoni përmes ndikimit. Thuaj pse një detyrë është e rëndësishme. Thuaj pse një detyrë është kuptimplotë. Sepse çdo detyrë është e rëndësishme, pavarësisht se sa e shpejtë apo e lehtë për t’u realizuar.

3. “Kam nevojë që të qetësohesh”.

Ndoshta punonjësi që sapo hyri në zyrën tuaj për të shfryer duhet të qetësohet. Por gjithsesi: Të thuash “qetësohu” shërben vetëm për të mërzitur më shumë njerëzit. Në vend të kësaj, dëgjoni. Jini empatik. Lëvizni me kokë në vendet e duhura. Mos harroni kurrë se vërtetimi i ndjenjave të një personi tjetër nuk do të thotë se jeni dakord me ndjenjat e tyre; thjesht do të thotë të kuptoni se ata ndihen ashtu siç ndihen.Bëjeni këtë, dhe më në fund njerëzit do të qetësohen.

4. “Në fakt jam dakord me ty”.

Komplimentet e sinqerta ju bëjnë të ndiheni mirë me veten. Komplimentet e dorës së dytë të lënë të mendosh: “Prit – çfarë?”Shtimi i “në të vërtetë” e kthen atë një kompliment në një kritikë, duke nënkuptuar se jeni të befasuar që do të ndani ndonjëherë të njëjtin mendim. Lëreni frazën; “në të vërtetë”. Qëllimi i lavdërimit është të shpërblejë, të njohë, dhe të inkurajojë.

5. “Në fund të ditës …”

Shpesh, kur mungojnë argumentat dhe faktet, shefat përdorin shprehjen “në fund të ditës unë jam shefi dhe kjo duhet bërë kështu.” Padyshim që autoriteti jepet ose caktohet, por autoriteti i vërtetë fitohet. Për t’i ndihmuar punonjësit tuaj të kuptojnë pse një ide ka kuptim, pse një proces duhet të ndryshojë, pse duhet marrë një drejtim, përfshini gjithmonë fjalën “sepse”. Dhe pastaj sigurohuni që të keni një “sepse” kuptimplotë, bindëse dhe të mbrojtur nga shumë fakte. Përndryshe ju jeni duke diktuar, nuk jeni duke udhëhequr.Inc

Artikulli paraprakQeveria britanike për herë të parë pas 30 vitesh lëshon leje për një minierë qymyri
Artikulli tjetërPse holandezët po bllokojnë hyrjen në Shengen për Bullgarinë dhe Rumaninë

Comments are closed.