Çfarë dinin Zuckerberg, Gates dhe Jobs?

A keni ëndërruar ndonjëherë një punë ku do të vendosni ju për masën e pagës, zgjedhjen e kolegëve dhe orarin e punës? Edhe pse tingëllon si diçka që është e pamundur të arrihet, në botën e sotme, këto avantazhe mund të arrihen duke filluar biznesin tuaj. Ju duhet të keni një ide të mirë, një vullnet të fortë për të pasur sukses dhe një plan se si ta realizoni idenë.

Nga ideja e fillimit të një biznesi sipërmarrës e deri te realizimi i tij, i cili do t’ju sjellë shumë para, zakonisht është e nevojshme të bëni një rrugë të gjatë, por me njohuri të dobishme në këtë fushë.

Nëse dikush e di formulën sekrete, janë ata

Deklaratat e sipërmarrësve që tashmë kanë arritur sukses janë dëshmia më e mirë se cilat aftësi janë më të rëndësishme për të filluar biznesin tuaj. Mark Zuckerberg, Bill Gates dhe Steve Jobs nuk kishin kapital të madh për të filluar një biznes në fillimet e tyre, por ajo që është më e rëndësishme për sipërmarrësit – një ide dhe një plan i qartë për t’i ndihmuar ata ta realizojnë atë. Themeluesi i Facebook-ut shpesh thekson se nuk mjafton vetëm të nisësh një biznes, por duhet të bësh diçka që do të të bëjë të ndryshëm.

Ndonëse mund të duket e pamundur të arrihen rezultate të ngjashme, mbani mend se shumica e këtyre sipërmarrësve kishin dyshime në një moment të jetës së tyre, ashtu si të gjithë ju që po mendoni nëse do të hyni në ujërat sipërmarrëse sot. Megjithatë, ata nuk janë dorëzuar dhe, ndërsa flasin sot për hapat e tyre të parë dhe karakteristikat e nevojshme për të pasur sukses, ata pajtohen se aftësitë që zotëroni janë vendimtare kur bëhet fjalë për rezultatet.

Investimi pa njohuri sipërmarrëse është kumar

Një nga asociacionet e para me sipërmarrjen janë investimet e mëdha, por në realitet ky qëndrim është, në fakt, shkaku kryesor i dështimit në këtë fushë. Nuk është një investim i madh që është vendimtar për të fituar shumë para, por njohuri sipërmarrëse që do t’ju ndihmojnë të arrini rezultatet e dëshiruara. Kjo është arsyeja pse një nga këshillat e preferuara të Bill Gates është që të qëndroni me të dyja këmbët në tokë gjatë gjithë kohës, sepse vetëm kështu do të merrni vendime të zgjuara.

Investimet e mëdha që nuk shoqërohen me menaxhimin e duhur të biznesit do të rezultojnë shumë shpejt humbje parash. Nga ana tjetër, me organizim dhe aplikim të mirë të teknikave të sipërmarrjes, çdo plan biznesi mund të ketë një të ardhme të ndritur, si ajo e arritur nga Apple, me në krye Steve Jobs.

 Çfarë është “ajo diçka” që është përbërësi sekret për shfaqjen e një sipërmarrësi të suksesshëm?

Për të nisur një biznes dhe për ta ngritur atë në një nivel të caktuar në mënyrë që t’ju sjellë fitime të mëdha, duhet të jeni ambicioz dhe këmbëngulës në planet tuaja. Si një nga sipërmarrësit më të famshëm, pronari i klubit NBA “Dallas”, Mark Cuban, shpesh i pëlqen të theksojë: sipërmarrja nuk sjell para brenda natës. Realizimi i ëndrrave të pasurisë kërkon kohë dhe këmbëngulje, që është një nga ndryshimet kryesore midis sipërmarrësve të suksesshëm dhe atyre që nuk janë të tillë.

Përveç karakteristikave të përmendura, kreativiteti dhe gatishmëria për të marrë rreziqe janë të përbashkëta për të gjithë këta sipërmarrës që kanë arritur atë që kanë synuar të bëjnë. Këto cilësi dhe aftësi të dobishme të menaxhimit të biznesit që fitoni gjatë shkollimit do t’ju mundësojnë të krijoni një kompani që do t’ju sjellë fitime të mëdha.

Arsimi është një rrugë e shkurtër për në krye

Sipërmarrja është një fushë ideale për ata që duan të fitojnë para nga njohuritë e tyre duke mbetur të pavarur. Liria, pavarësia, ndikimi i madh dhe mundësia për të shijuar atë që bëni, janë vetëm disa nga përfitimet e shumta të sipërmarrjes. Gjithashtu, pagat e larta, të cilat shpesh arrijnë deri në tre herë më të larta se paga mesatare e drejtorëve, janë sfida më e madhe për biznesmenët e ardhshëm.

Pavarësisht nga specialiteti juaj aktual, duke studiuar në këtë fushë, do të fitoni njohuritë e nevojshme me të cilat do të mund të vini në jetë çdo ide. Duke studiuar sipas një programi të posaçëm për sipërmarrës, do të arrini teknikat më moderne pas vetëm një viti shkollimi. Pas kësaj, do të jeni gati të ndryshoni plotësisht jetën tuaj dhe të filloni karrierën tuaj të re.

Artikulli paraprakPse librat elektronik e kanë ndryshuar perceptimin tonë mbi leximin?
Artikulli tjetër10 mësime biznesi për të mësuar nga bashkëthemeluesi i Netflix, Marc Randolph