Arti i negociatave është si një kostum pas trupit, i cili bëhet si rezultat i shpjegimit të qartë dhe dëgjimit të kujdesshëm: të dyja palët duhet të marrin masën e njëra-tjetrës dhe duhet të jenë të vëmendshëm ndaj dallimeve kulturore. Një pyetje e zakonshme gjatë kurseve të trajnimit në lidhje...
Shefi ekzekutiv i Apple, Tim Cook pret që paga e tij vjetore të ulet me më shumë se 40% këtë vit. Gjigandi i teknologjisë thotë se Cook kërkoi shkurtimin e pagës pas kritikave nga aksionarët. Komiteti i kompensimit i Apple i dha atij një “kompensim të synuar” total prej...
Shumë janë ata të cilët kanë vështirësi me ba dallimin në mes lidershipit dhe presidiumit. Dallimi ndërmjet liderit dhe kryetarit dhe roleve të tyre përkatëse ka rëndësi të madhe në botën e lidershipit. Ekspertët dhe hulumtuesit kanë nënvizuar se dallimi ndërmjet tyre është goxha i madh. Lidershipi lind nga një...
Metodologjia edukative Kur’anore në këtë rrëfim të mrekullueshëm përplotë urtësi vazhdon më tutje me detajet dhe mënyrat e aplikuara në trajtimin e problemeve me bazë fetare dhe intelektuale. Për sukses të lidershipit edukativ, nevoitet transformimi rrënjësor i brendshëm dhe i jashtëm. Në kulmin e të të metave që paralizojnë besimin...
  Përqendrimi në standardet e cilësisë së lartë në vend të marketingut Dihet se Musk është kundër metodave tradicionale të reklamimit, në fakt ai beson fort se është më mirë të përqendrohesh në cilësi të lartë të produktit dhe inovacione, pasi këto mund të tërheqin vëmendjen e blerësve më shumë sesa...
Më thuaj për çfarë po mendon, të të them kush je?! A je i zënë me mbledhjen e të hollave, zotërimin e pasurive të patundshme, me akumulimin e aksioneve dhe obligacioneve? Apo je i zënë me ngritjet në detyrë, akumulimin e pushtetit dhe lëvizjet nga rrethi i shërbëtorëve në atë...
Mos u dëshpëroni ende për punonjësit e zyrave të korporatave, shkruan The Economist Më 2 dhjetor, Zyra Amerikane e Statistikave të Punës (BLS), raportoi se numri i punëtorëve të punësuar në punë që nuk kishin lidhje me bujqësinë, u rrit me 263,000 në nëntor, një shifër më e ulët se...
Mund  të mos jeni duke udhëhequr ndryshime revolucionare në vend, apo duke sjellë ndryshime që do lënë shenjë, por po krijoni ato arritje, të cilat do ju bëjnë një udhëheqës më të mirë dhe të drejtë. Dhe kjo arrihet duke u frymëzuar dhe nga udhëheqës, të cilët dhe në ditët...
Duke u përballur me një ekonomi të ashpër – kërkesa në rënie, norma interesi në rritje, përçarje dhe pasiguri kudo – kompanitë po përpiqen të mbijetojnë. Një sondazh i 3000 drejtuesve globalë i kryer nga konsulenca AlixPartners, ku ne punojmë, zbulon se 20% kanë kryer tashmë pushime nga puna,...
Ka një statistikë për të cilën çdo ndërmarrës ka dëgjuar të paktën njëherë, nëntë nga 10 ide biznesi dështojnë. Ndërmarrësia është lojë fati. Dhe me të gjitha monedhat të grumbulluara, është e vështirë të dini nëse një ide ka gjasa. Unë kam bërë hapin katër herë, dhe çdo herë është...