Sipërmarrësit zakonisht punojnë me orare të zgjatura dhe rraskapitëse, dhe sipas një raporti, 21 përqind e tyre punojnë çdo ditë të javës. Në një studim të kryer nga Qwick, 7 në 10 të anketuar pretenduan se puna e tyre nuk ofron fleksibilitet për sa i përket orarit, me 42% të...
Sot, punonjësit po kalojnë në burnout, janë të paangazhuar dhe ndihen të etur për të eksploruar mundësi të reja. Në mënyrë që kompanitë të mund të ruajnë stafin në këtë kohë të largimeve rekord nga puna, ato po ofrojnë paga të konsiderueshme, kohë të gjata pushimesh dhe përfitime unike. Megjithëse, në një...
Punëtorët në ekonomitë më të mëdha të Europës janë ndër ata që kanë më pak shanse të kërkojnë rritje pagash vitin e ardhshëm, pavarësisht se ndjejnë presionet më të mëdha nga rritja e çmimeve. Ky është përfundimi i një sondazhi global të kryer nga YouGov Plc dhe i ndarë ekskluzivisht...
Çmimi i bukës është paralajmëruar të rritet, ashtu si i shumë produkteve të tjera. Kjo ka shqetësuar qytetarët, të cilët thonë se po përballen me rritje të çmimeve nga të gjitha anët. Një qytetar nga Prishtina në një prononcim për Shqip.com, thotë se konsumin mund ta reduktoj për vete, por nuk...
Zhvillimi i shpejtë dhe avancimi i teknologjisë ka rezultuar edhe në ndryshimin e shprehive të blerësve në Kosovoë në kryerjen e pagesave të ndryshme. Shoqata e Bankave të Kosovës njofton se në bashkëpunim me Visa, kanë zhvilluar fushatën informuese gjatë periudhës shtator – dhjetor 2021 që kishte për qëllim informimin...