Brian Chesky parashikon një të ardhme jashtëzakonisht të ndryshme të udhëtimit dhe jetesës dhe kjo tingëllon e shkëlqyeshme

Ndërsa pandemia e koronavirusit u përhap në të gjithë botën, kërkesa për udhëtime ra në gati zero. Brian Chesky, CEO i Airbnb, i cili ka një model biznesi që mbështetet në dëshirën e njerëzve për të qenë bashkë dhe eksplorim, ka disa parashikime të guximshme, se si do të duket udhëtimi pasi pandemia të lehtësohet dhe njerëzit të ndjehen më të lirë të jenë sipërmarrës sërish në botë.

Chesky është një nga më shumë se 200 zyrtarë kryesorë ekzekutiv që foli me Business Insider, për një projekt që shqyrton se si pandemia e koronavirusit do të ndryshojë botën.

Së pari, kur është fjala për udhëtimet në kohën e lirë, Chesky tha se njerëzit ka të ngjarë të fillojnë duke prenotuar udhëtime më të përballueshme që janë më afër shtëpisë. Departamenti i Shtetit aktualisht ka një Këshillim Shëndetësor të Nivelit 4 që paralajmëron se është kundër të gjithë udhëtimeve ndërkombëtare, për shkak të pasigurisë së pandemisë. Ende nuk është e qartë se kur do të hiqet këshillimi, i cili u vendos që nga 31 Mars.

Plus, me rritjen e papunësisë në nivele të larta, një udhëtim jashtë vendit ka të ngjarë të jetë I pamundur për shumë njerëz, edhe kur të jetë i sigurt për të rifilluar. Një rekord 20.5 milion amerikanë humbën punën e tyre në Prill.

Udhëtimi për argëtim, jo ​​për punë

Chesky tha se udhëtimi për arsye biznesi mund të duket gjithashtu i ndryshëm në të ardhmen. “Unë mendoj se ne po shohim, që ju mund të bëni shumë përmes video konferencave, dhe kjo do të ketë një ndikim të madh në atë se sa shpesh njerëzit udhëtojnë për punë,” tha Chesky.

Mendimet e Chesky rreth udhëtimit për arsye biznesi u bënë jehonë nga disa CEO të tjerë që folën me Business Insider. Shumë thanë që do të ishin më selektivë kur caktoni udhëtime pune në të ardhmen. “Ne kemi bërë shumë udhëtime për punë dhe më pas jemi argëtuar në ekrane. Kjo do të kthehet në inverse”, tha Chesky. “Unë mendoj se ne do të punojmë më shumë në ekrane dhe do të argëtohemi në botën e vërtetë.”

Shumë njerëz ndërsa shikojnë industrinë e udhëtimeve kanë parashikuar që pushimet do të kthehen para se të bëjnë udhëtimet për punë. Në udhëtim rrugor, në veçanti, mund të shihet një ringjallje.

“Ndërsa urdhrat e izolimit në shtëpi janë hequr, por distanca fizike të mbetet më shumë në mendje, ne parashikojmë udhëtime rrugore dhe udhëtimi automobilistik do të rikthehet më shpejt sesa udhëtimi në grup,” i tha Andre Haddad, CEO i platformës së makinave Turo, për Business Insider.

Liria për të zgjedhur ku – dhe si – doni të jetoni

CEO po parashikon gjithashtu një trend tjetër, ai që është në kundërshtim të drejtpërdrejtë me idenë se më shumë njerëz do të duan të udhëtojnë në një vend. Ai thotë se mund të ketë një rritje të njerëzve që zgjedhin të jetojnë si nomadë dixhital dhe se ndërmarrjet e shtëpive do të përqendrohet më shumë në qëndrime afatgjata për të përmbushur ato nevoja.

Njerëzit që vendosnin të punonin në distancë gjatë udhëtimit në vende të ndryshme ishte tashmë një prirje në rritje para koronavirusit. Disa kanë argumentuar se pandemia ka përkeqësuar çështjet e zakonshme në qytete, dendësia e popullsisë dhe një kosto e lartë e jetesës, për të përmendur disa që përfundimisht do të çojë në një eksod masiv nga qendrat urbane të Amerikës.

“Shumë njerëz po kuptojnë se nuk duhet të lidhen me një qytet. Kështu që do të shihni më shumë njerëz që do të zgjedhin të jetojnë nëpër botë, duke kaluar disa muaj në një kohë në vende të ndryshme,” tha Chesky.

Kjo ide u bë jehonë nga CEO e Eventbrite, Julia Hartz, e cila theksoi se Gripi Spanjoll i vitit 1918 u pasua nga një periudhë e lidhjes së përtërirë njerëzore në Roaring Twents. “Ne do të kthehemi së bashku përmes tubimeve të drejtpërdrejta siç kemi bërë pas Gripit Spanjoll,” tha Hartz.

Po kështu, Chesky është i bindur se njerëzit do të duan akoma të udhëtojnë në të ardhmen. “Në vitin 1950, 25 milion njerëz kaluan një kufi, dhe vitin e kaluar e bënë 1.4 miliardë njerëz. Kjo ndodhi sepse ekziston një dëshirë e lindur njerëzore për të udhëtuar, për të eksploruar dhe kjo nuk do të shuhet kurrë,” tha ai. “Udhëtimi mund të jetë në pauzë, por do të kthehet”.

Business Insider

Artikulli paraprakLituania rinis fluturimet
Artikulli tjetërSADAKAJA LIGJËROHET QË TË VDEKURIT T’I DHUROHET SHPËRBLIMI I SAJ