Bëni pjesë tuajën këto 7 cilësi, që të ju shpërblejnë gjatë këtij viti

Përmirësimi i vetes është një proces për t’u bërë më i mirë. Ka të bëjë me heqjen dorë nga pjesët jo të shëndetshme të jetës suaj dhe zëvendësimin e tyre me pjesë të shëndetshme. Ka shumë aspekte të ndryshme për vetë-përmirësimin. Ju mund të zgjidhni të krijoni zakonin e të ngrënit ushqim më të shëndetshëm, ose mund të filloni të ushtroheni më shpesh. Ju gjithashtu mund të përmirësoheni në menaxhimin e kohës tuaj, ose të gjeni një hobi të ri për t’u marrë në kohën tuaj të lirë!

Menaxhimi i kohës suaj:

Nuk është sekret që në botën e shkrimit të përmbajtjes, koha është një burim i çmuar. Shpesh ju duhet të qëndroni zgjuar gjithë natën për të vazhduar me afatet, dhe më pas të punoni në projektin e radhës në mëngjes kur tashmë jeni të rraskapitur. Kështu shkon, apo jo?

Kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Sipas një studimi nga Universiteti Penn State, “Menaxhimi i kohës suaj” është një nga zgjidhjet më të zakonshme që njerëzit i vendosin vetes në fund të çdo viti kalendarik.

Ka shumë mënyra se si mund ta menaxhoni më mirë kohën tuaj, në mënyrë që ngarkesa juaj e punës të mos duket aq e madhe. Disa metoda përfshijnë punën në mënyrë më të zgjuar, jo më fort; të tjerat përfshijnë punë me orë më të gjata, por në mënyrë më efikase.

Të qenit empatik:

Ju mund të jeni individi më i disiplinuar, më i shkëlqyer, madje edhe më i pasur në botë, por nëse nuk kujdeseni për njerëzit e tjerë ose nuk keni empati për ta, atëherë nuk jeni gjë tjetër veçse një person pa ndjenja.

Bëni bisedë pozitive me veten:

Nuk ka rëndësi se çfarë mendojnë të tjerët për ju, por ajo që ju mendoni për veten sigurisht që ka rëndësi. Nëse nuk besoni në veten tuaj, vështirë se mund të arrini gjithçka.

Jini të sinqertë:

Është e rëndësishme të përqafoni dobësitë tuaja në mënyrë që të përmirësoni atë që ju mungon. Dashuria për veten është të dini se nuk jeni perfektë, por në vend që të kini turp, ka mënyra për të punuar për t’u bërë një person më i mirë.

Ëndërroni dhe veproni:

Duhet të ëndërrosh, por më e rëndësishmja, duhet të punosh për atë që ëndërron. Nëse nuk bëni diçka për veten tuaj, gjithmonë do të vazhdoni të ëndërroni dhe të shteroni energjinë tuaj.

Jetoni në të tashmen:

Pavarësisht se çfarë ka ndodhur në të kaluarën tuaj, ju duhet të jetoni në të tashmen. Ky është një mësim për t’ju përgatitur për diçka më të madhe se ajo në të cilën besoni.

Punoni për të tashmen tuaj dhe bëni të ardhmen tuaj më të gëzuar.

Jini konsistent:

Shumica e njerëzve dështojnë vetëm sepse dorëzohen shumë shpejt. Duhet të dini se gjërat e mëdha kërkojnë kohë. Dhe nëse doni diçka që do të ndryshojë jetën tuaj, jini të durueshëm, jini të qëndrueshëm.

Njerëzit konsistentë janë ata që arrijnë atë për të cilën flasin dhe ëndërrojnë. /medium.com/

Artikulli paraprakCilët janë klientët e tu?
Artikulli tjetërTop 10 shtetet me pagat më të larta në botë