Alinma Bank e ndërtuar mbi bazat e sheriatit islam shënon fitime të konsiderushme

Alinma Bank me seli në Arabi Saudite arrin 2,195 milionë rijal fitime për gjysmën e parë të vitit 2023, një normë rritjeje prej 25% krahasuar me vitin e kaluar.

Alinma Bank njoftoi arritjen e një fitimi neto prej 2,195 milionë rijal sauditë, deri në fund të gjysmës së parë të vitit fiskal 2023, krahasuar me një fitim neto prej 1,750 milionë rijal sauditë për të njëjtën periudhë të një viti më parë, një rritje prej 25. %.

Duke folur për rezultatet financiare për fundin e gjashtëmujorit të parë 2023, Shkëlqesia e tij Kryetari i Bordit të Drejtorëve të Bankës Alinma, Dr. Abdulmalik bin Abdullah Al-Hogail, konfirmoi se arritja e këtyre rezultateve pozitive, është falë begative të Allahut të lartësuar, ku potencoj se banka është e ndërtuar mbi bazat e sheriatit islam, dhe se veprimtaria e kësaj banke është në përputhje të plotë me rregullat e Bankimit Islam.
Prandaj një lajm i tillë është motiv dhe shpresë për ne, se në të ardhmen edhe në vendin tonë do të prezentojnë banka të tilla të cilat janë mbështetje e madhe për vendin dhe ekonominë tonë.

Perkthim. Mr.Fuad Ferati

Artikulli paraprakA e kanë obligim ligjor bizneset që t`ua rikthejnë paratë blerësve të ‘penduar’?
Artikulli tjetërKur të dhuroni dhuroni më të mirën, ngase me këtë arrihet knaqësia e Allahut