A lejohet t’u jepet zekati motres apo edhe vëllaut nga gjaku?!

A u jepet zekati motres a po vllaut të gjakut?

Përgjigje:

Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave.
Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij.

Ue alejkumus selam ue rahmetullahi ue berekatuhu!

Po lejohet që tia japësh zekatin atyre, nëse vëllai dhe motra janë të ndarë dhe jetojnë nëpër shtëpitë e tyre, nëse ata janë të varfër; pra janë prej asaj kategorie që meritojnë zekatin.

Allahu e din më mirë!

/HarizAllkoci

Artikulli paraprakErdogan: Ky është xhevahiri ynë!
Artikulli tjetërDisa karakteristika të biznesmenit të ndershëm musliman