A ekzistojnë tipare të cilat i dallojnë qeniet humane që i përkasin seksit mashkull? A ekzistojnë tipare të cilat i dallojnë qeniet humane të seksit femër? A është çdo burrë një rast më vete, me cilësi dhe karakter specifik? A ekzistojnë kode që e ndihmojnë femrën ta kuptojë më...
Tashmë është kthyer në traditë që në jetën sociale dhe politike të bëhen analiza dhe llogari të periudhave të caktuara. Në përgjithësi vlerësim u bëhet proceseve 10, 50 dhe 100-vjeçare. Kështu ne mund ta vlerësojmë performancën e Turqisë në të gjitha harqet kohore. Por në këtë program do të...
Pas një besimi të sinqertë dhe këmbëngulës, nuk ka asgjë që e bën njeriun më të lumtur sesa një mik dhe vëlla i sinqertë. Vëlla i cili pyet për ju kur mungoni, të cilit i mungoni shumë nëse nuk ju ka takuar një kohë të gjatë, i cili ndjen...
Ky shkrim i sotshëm ka të bëjë me mënyrën e udhëtimit të Muslimanit Produktiv! Si mund të arrini më së miri ta shfrytëzoni kohën në ato orë të gjata në rrugë në mënyrë që më të vërtetë ato të shtojnë vlerën e jetës tënde (dhe botës tjetër) në vend...
“Nëse e dimë - fillimisht - ku jemi ne dhe çfarë dëshirojmë do të mundemi të përcaktojmë çfarë të bëjmë dhe si ta realizojmë.”Abraham LinkolnKa shtatë kushte kryesore për të jetuar një jetë të lumtur dhe plot harmoni:Shtylla shpirtërore nënkupton: dashurinë për All-llahun e Madhërishëm, mirëkuptimin me njerëzit...
Sipas Daily Sabah, rreth 26 shtete kanë kontaktuar autoritetet turke përmes ambasadave të tyre në Ankara ose përmes ministrive të tyre të shëndetësisë për të marrë informacion mbi përvojat e Turqisë dhe mënyrat për të luftuar korona virusin. Në atë listë përfshiheshin vendet më të goditura, si Italinë, Iranin...
Kur vlerat materiale mbizotërojnë ato morale dhe shpirtërore, problemet rriten dhe begatitë zvogëlohen. Megjithatë, një zgjim i fortë islam është duke ndodhur, e veçanërisht në Perëndim, duke jehuar për kthim të sjelljeve morale dhe etike në transaksione. Ata e promovojnë moton: "Etikë e mirë, biznes i mirë" dhe...
Si të merrni më të mirën nga çdo eksperiencë pune Çdo eksperiencë pune ka vlerë, edhe nëse ajo është një intership, një punë me kohë të pjesshme apo me kohë të plotë. Edhe punët që ndoshta ju nuk i keni pëlqyer ndoshta fare kanë vlerë.Madje ju mund të mësoni...
Pa motivim, mund të harroni suksesin. Në fakt, motivimi dhe puna e rëndë janë elemente themelore për realizimin e ëndrrave tuaja, ato ju dërgojnë drejt majës dhe ju ndihmojnë të dalloheni nga të tjerët.Dhe motivimi nuk është i rëndësishëm vetëm në biznes, aplikohet në çdo aspekt të jetës. Për...
SUKSESI NË AHIRETPas vdekjes së tij njeriu do ta posedojë Vetëm shtëpinë të cilën më parë e ka ndertuar Nëse e ka ndërtuar më të mira, ateherë qëndrimi i tij në të do të jetë i këndshëm, E nëse e ka ndërtuar me të këqija, ateherë qëndrimi i tij në të do të jetë...