6 tipare të njerëzve të fortë mentalisht

Qetësia dhe forca mendore janë virtyte shumë të nevojshme të mbijetesës në ditët e sotme, ku kryerja e shumë detyrave është një domosdoshmëri, dhe koha e lirë është një kategori pothuajse inekzistente.

Edhe pse për shumë njerëz duket se individët lindin si njerëz të fortë dhe të qëndrueshëm mendërisht, është e rëndësishme të dihet se bëhet fjalë për ushtrime dhe përpjekje, përmes një sërë situatash të vështira, për t’i mundësuar ata të përballojnë fatkeqësitë e ndryshme të jetës.

Një person i qëndrueshëm mendor njihet me këto tipare:

1. Pranon sfidat

Për ta, një sfidë është një shans për sukses, jo një shkak për frikë. Nëse e zgjidhin me sukses situatën do të fitojnë dhe përveç suksesit do t’u rritet edhe vetëbesimi.

2. Ai fokusohet në situata që mund t’i kontrollojë

Jeta është plot me raste të papritura, por ne nuk kemi kohë për të shpenzuar në analizën e probabilitetit. Kjo është arsyeja pse njerëzit e qëndrueshëm mbështeten në gjërat që janë nën kontrollin e tyre dhe investojnë maksimumin e tyre në to.

3. Vendos kufij të qartë

Edhe kur është e vështirë, ata do të thonë jo nëse është e drejtë. Megjithëse janë të kujdesshëm dhe të vëmendshëm ndaj ndjenjave dhe nevojave të të tjerëve, ata e dinë se kur duhet ta vënë veten në plan të parë.

4. Ata nuk jetojnë nga e kaluara

Ata mësuan nga e kaluara se nuk do t’i përsërisin gabimet, dhe tani ato kohë janë shumë prapa tyre dhe nuk kanë kohë të jetojnë me kujtimet, tani është koha për të shijuar momentin e dhënë!

5. Merr përgjegjësi për veprimet

Ata janë të vetëdijshëm për gabimet e tyre dhe nuk ia hudhin kurrë fajin tjetrit. Ata e dinë se gabimet janë mënyra më e mirë për të mësuar dhe për të ecur përpara drejt sfidave dhe sukseseve të reja.

6. Jini të vërtetë me veten tuaj

Ata i dinë parimet dhe vlerat e tyre morale dhe janë mjaft të guximshëm për të jetuar sipas tyre. Ata i përmbahen fort pikëpamjeve të tyre, i shqyrtojnë ato në detaje dhe heqin dorë vetëm kur shohin gabime.

studentet.mk

Artikulli paraprakIdetë kryesore (pj.2) nga libri “The Prosperity Paradox”
Artikulli tjetërGjermanët në rrugë: Po varfërohemi!