5 mënyra për t’u bërë një performues më i mirë në çdo kompani

Çfarë e bën një punonjës vërtet të paçmuar? Çfarë e dallon një punonjës tipik nga një performues i lartë? Është një pyetje që të gjithë me siguri ia kemi bërë vetes në një moment gjatë karrierës sonë. Dhe ndërsa çdo kompani, fushë dhe pozicion kërkon një grup unik kualifikimesh dhe aftësish teknike, disa atribute janë të domosdoshme pavarësisht se ku punoni apo çfarë bëni.

Më poshtë janë pesë atributet që karakterizojnë një punonjës vërtet të shquar.

  1. Natyra kurioze

Këta individë nuk janë në organizatën tuaj vetëm për të bërë një punë, por për të lënë shenjën e tyre në kompaninë në tërësi. Ata janë thellësisht kureshtarë, që do të thotë se shohin përtej pozicioneve dhe përgjegjësive të përshkruara në një postim pune prej 100 fjalësh. Në vend të kësaj, ata e shohin punën e tyre të përditshme si një mënyrë për të çuar përpara vizionin e organizatës në përgjithësi. Në thelb, lidhin pikat, duke kuptuar se çdo detyrë, e madhe apo e vogël, mbështet një shtytje kolektive.

Këta punonjës janë gjithmonë të pranishëm. Me fjalë të tjera, ata sjellin të gjithë veten e tyre në punë dhe besojnë sinqerisht në ndikimin dhe efektin e një pune të kryer mirë. Prirja e tyre për të mësuar dhe për të zgjidhur problemet është, jo vetëm e admirueshme, por edhe e pangopur. Kërkimi i zgjidhjeve kreative për problemet e biznesit është pothuajse si një refleks për to. Ata po i bëjnë vetes pyetjet e rëndësishme, duke u mundësuar atyre të qëndrojnë proaktivë përpara se një menaxher të duhet të ndërhyjë, në fund të fundit duke reduktuar qarqet e reagimeve dhe duke nxitur produktivitetin në mbarë kompaninë.

  1. Aftësia e lindur për të mësuar

Atributi i dytë shkon dorë për dore me të parën. Kurioziteti natyror i një punonjësi, në shumicën e rasteve, do të mprehë aftësinë e tij ose të saj për të mësuar shpejt. Megjithëse mund të duket e drejtpërdrejtë, prirja për të mësuar gjëra të reja shpejt dhe me efikasitet është një aftësi integrale. Aftësia për të përthithur me shpejtësi informacionin, përpunimin e tij dhe përfundimisht përkthimin e atij informacioni të ri në veprim, nxit rritjen.

Unë nuk i besoj shumë diplomës së universitetit të një punonjësi të mundshëm. Ndërsa disa pozicione kërkojnë njohuri teknike, ajo që duhet të kërkohet në të vërtetë përqëndrohet rreth mënyrës se si një individ lundron në paqartësi. A mundet të shkëlqejë gjatë periudhave të pasigurta? Kur përballet me një detyrë të panjohur, a është në gjendje të përshtatet në kohë reale? Ajo që 2 vitet e fundit na kanë mësuar të gjithëve diçka, është kjo: Organizatat (dhe njerëzit) që janë në gjendje t’u përshtaten rrethanave të reja, duke mësuar, janë ato që shmangin krizën dhe mbizotërojnë në fund.

  1. Të aftë për ta kthyer feedback-un në veprim

Feedback-u është themeli i çdo marrëdhënieje të suksesshme, personale apo profesionale. Dhe, ndërsa dhënia e komenteve ndonjëherë mund të jetë e pakëndshme, bisedat e vështira janë të domosdoshme, veçanërisht në biznes. Përsosmëria nuk ekziston, as mes punonjësve të shquar, kështu që reagimet janë të detyrueshme dhe të inkurajuara. Ajo që me të vërtetë i dallon performuesit më të mirë është mënyra në të cilën reagojnë ndaj feedback-ut.

A janë ata në gjendje të shohin feedback-un konstruktiv për atë që është? Është sfiduese të pajtohesh me reagimet nganjëherë. Një punonjës i shquar, megjithatë, përdor feedback-un si një mënyrë për të shfaqur dukshëm përmirësimin dhe rritjen. Ai është shumë i vetëdijshëm për të metat që ka dhe punon me zell për t’i shndërruar dobësitë në pika të forta. Pengesat i motivojnë këta punonjës, duke i bërë më të fortë dhe më elastikë.

  1. Dyfish autonom dhe bashkëpunues

Natyrisht, njerëzit që mund të punojnë me pak ose aspak udhëzime janë jashtëzakonisht të vlefshëm në punë. Ata marrin drejtimin mirë dhe nuk kërkojnë një dorë. Thënë kjo, performuesit më të mirë nuk janë vetëm autonomë, ata lulëzojnë në grup. Të aftë për të bashkëpunuar, për të ndarë idetë dhe për të lulëzuar në mënyrë të pavarur, këta individë të rrallë janë një burim i dyfishtë.

Aftësia për të punuar vetëm dhe me një grup u ofron atyre shkathtësi. Me fjalë të tjera, ata do të lulëzojnë në shumë role të ndryshme në kompani – duke shkëlqyer në mjedise ndërfunksionale. Si CEO, ju mund t’u caktoni një sërë projektesh dhe të mbështeteni në to. E thënë thjesht, shokët e skuadrës i respektojnë ata, menaxherët u besojnë dhe organizata përparon për shkak të tyre.

  1. Fuqizojnë ata që i rrethojnë

Ky atribut përfundimtar mund të jetë më i rëndësishmi. Duke pasur parasysh të gjitha gjërat, punonjësit vërtetë të shquar janë ata që i bëjnë të gjithë rreth tyre më të mirë. Nëse është një menaxher ose drejtues, kjo do të thotë të zhvillojnë dhe të ushqejnë talentin që i raporton. Nëse është një punonjës i ri ose i nivelit fillestar, kjo përfshin ngritjen dhe frymëzimin e kolegëve me të cilët bashkëpunojnë rregullisht.

Ky komponent mbështetet më shumë në inteligjencën emocionale të një individi. Punonjësit e shquar janë në gjendje të empatizojnë njerëzit me të cilët punojnë së bashku. Në shumë mënyra, ata i shohin kolegët e tyre si një zgjatim të familjes së tyre. Kjo pasi ata kuptojnë se kur një punonjës rritet dhe ka sukses, është një fitore për të gjithë. Në fund të fundit, punonjësit e shquar janë thjesht njerëz dhe humanizmi është një avantazh, jo një pengesë./entrepreneur/

Artikulli paraprakShitja e automjeteve në BE në nivelin më të ulët historik, në janar
Artikulli tjetërTë menduarit logjik