5 libra psikologjike që çdo biznesmen duhet t’i lexojë

Në thelb, suksesi i biznesit ka të bëjë me njerëzit, me krijimin e lidhjeve të duhura, me të kuptuarit e motivimit, me hamendësimin se çfarë do të bëjnë të tjerët më pas dhe me vlerësime të sakta rreth atyre që takoni. Kjo është arsyeja e njohjes së disa bazave psikologjike ku mund të jenë kaq të vlefshme për profesionistët e të gjitha shtresave. Si të mësoni atë që duhet të dini për trupin e gjerë?  Të lexoni, sigurisht. Më poshtë është e paraqitur një listë me libra që është e këshillueshme të lexohen, sidomos nga biznesmenët:

1. Thinking, Fast and Slow nga Daniel Kahneman.
“Nëse doni të kuptoni se si njerëzit mendojnë dhe pse reagojnë, atëherë kjo duhet lexuar”. Një arsye tjetër për ta marrë atë? Autori është një ekonomist fitues i çmimit Nobel.

2. Redirect nga Timothy Wilson.
“Nëse doni të dini se si të bëni ndryshime të përhershme dhe të qëndrueshme në sjelljen tuaj, ose sjelljen e dikujt që njihni, atëherë ky është libri për t’u lexuar”. “Ky libër ju tregon se çfarë funksionon dhe çfarë nuk funksionon bazuar në kërkime.”

3. Drive nga Daniel Pink.
“Çfarë i motivon vërtet njerëzit? Ky libër mbulon kërkimet mbi motivimin njerëzor në vitet e fundit”. Plus, “është i shkruar mirë dhe lexohet lehtë”.

4. The Invisible Gorilla nga Christopher Chabris dhe Daniel Simons.
“Chabris dhe Simons shpjegojnë zbulimin e tyre që tregon se ajo që ne mendojmë se po shohim dhe përjetojmë nuk është në të vërtetë ajo që është atje jashtë”.

5. The Power of Habit nga Charles Duhigg.
Kjo ka të bëjë me “shkencën e zakoneve – si i formojmë, si mund t’ i ndryshojmë ato dhe pse janë kaq të fuqishëm”./ inc/businessmag

Artikulli paraprakNis fluturimin avioni i parë i pasagjerëve, tërësisht elektrik
Artikulli tjetërNjë miliarder zbuloi se cili libër e ndihmoi të pasurohej