Ballina Fokus 4 truke të çuditshme të trurit që do të shtojnë kreativitetin tuaj

4 truke të çuditshme të trurit që do të shtojnë kreativitetin tuaj

Studiuesit zbuluan se njerëzit që argëtohen në punë janë më kreativë dhe produktivë.

Në kohët pas pandemisë, të qëndrosh kreativ dhe produktiv pa sakrifikuar shëndetin dhe mirëqenien tënde është thelbësore. Nëse nuk mund të kujdeseni së pari për veten, si prisni të lulëzoni në punën ose jetën tuaj?

Edhe më e rëndësishme është të jeni në gjendje të kujdeseni për trurin tuaj – atë pjesë tuajën që kontrollon gjithçka që bëni. Gjëja më e mirë nga të gjitha? Çdokush mund të trajnojë trurin e tij ose të saj për të përmirësuar funksionin e tij konjiktiv për të menduar më mirë dhe më qartë, për të përjetuar më shumë njohuri dhe për të pasur më shumë përparime krijuese.

Këtu janë katër gjëra që mund të bëni për një tru më produktiv dhe më imagjinativ.

1. Vendoseni veten në vende të panjohura

Dëshironi të përjetoni më shumë shpërthime të papritura krijimtarie dhe njohurish? Hulumtimet sugjerojnë se mënyra më e sigurtë për të provokuar imagjinatën është të kërkoni mjedise me të cilat nuk keni përvojë. Rezervimi i radhës jashtë korporatës në një sallë konferencash tipike në hotelin tuaj tipik me pesë yje nuk krijon një mjedis që të çon në njohuri të reja. Në vend të kësaj, zbulimet e reja vijnë nga njerëz të rinj dhe mjedise të reja — çdo rrethanë në të cilën truri e ka të vështirë të parashikojë se çfarë do të ndodhë më pas.

2. Ëndërroni me sy hapur

Libri “Imagine: Si funksionon kreativiteti” na mëson të aksesojmë të menduarit e duhur si portë për mendime më novatore dhe përparime krijuese. Një objektiv i sugjeruar i trurit në libër është të shpëtoni nga fokusi intensiv – një aktivitet i trurit të majtë që mund të shkaktojë stres dhe të pengojë imagjinatën tuaj. Në vend të kësaj, hulumtimi sugjeron lejimin e formimit të ideve më abstrakte (një aktivitet në trurin e djathtë), që do të çlirojë më shumë njohuri krijuese. Një mënyrë për ta bërë këtë është të praktikoni “ëndërrimin me sy hapur” ndërsa bëni diçka relaksuese. Mendoni se sa herë keni dalë me diçka të shkëlqyeshme gjatë kohës që bëni një dush ose banjë të nxehtë.

3. Jepini punonjësve pak liri për të bërë atë që duan

Studiuesit kanë përcaktuar se punonjësve të cilëve u jepet kohë gjatë ditës së punës për të bërë çfarë të duan, qoftë ky një projekt dytësor apo thjesht duke ndërhyrë me diçka të re apo një hobi, kanë shumë më tepër gjasa të zhvillojnë mendime novatore ose krijuese. Kjo dërgon një mesazh të rëndësishëm se punëdhënësi u beson punëtorëve të tyre për të gjetur zgjidhje dhe për të menaxhuar kohën e tyre në mënyrën e tyre.

4. Lërini njerëzit të argëtohen

Studiuesit zbuluan se njerëzit që argëtohen në punë janë më kreativë dhe produktivë, marrin vendime më të mira dhe shkojnë më mirë me kolegët. Ata gjithashtu kanë shumë më pak gjasa të sëmuren ose të paraqiten vonë në punë sesa njerëzit që nuk po argëtohen. Për të zhbllokuar potencialin tuaj krijues, një studim në Universitetin e Torontos sugjeron të hakoni trurin e punonjësve tuaj me më shumë aktivitete lojërash për t’u ngritur humorin dhe për të gjeneruar ide. Studimet thonë gjithashtu se një kulturë argëtimi mund të përmirësojë cilësinë e punës dhe shëndetin mendor në pesë mënyra të ndryshme:

  • Argëtimi thyen mërzinë dhe lodhjen.
  • Argëtimi plotëson nevojat shoqërore të njeriut.
  • Argëtimi rrit kreativitetin dhe gatishmërinë për të ndihmuar.
  • Argëtimi përmirëson komunikimin.
  • Argëtimi thyen konfliktet dhe tensionet. /businessmag
Artikulli paraprakPanelet e vogla diellore në Francë po ulin faturat e energjisë për qytetarët
Artikulli tjetërTruss ishte në pushtet për 45 ditë në Britani – ajo do të marrë 132 mijë euro në vit për pjesën tjetër të jetës