3 mënyra për të kuptuar nëse strategjia juaj e rritjes po ju ndihmon në të vërtetë të rriteni

Rritja duhet të jetë një prioritet kryesor brenda pesë deri në dhjetë vitet e para të një biznesi. Është ajo që drejton fitimin dhe ju bën konkurrues me biznese të ngjashme në industrinë tuaj. Megjithatë, rritja nuk ndodh vetëm duke punuar shumë. Ashtu si shumica e qëllimeve, ju duhet një plan strategjik, i plotësuar me KPI dhe standarde gjatë rrugës. Këtu janë tre mënyra efektive, jo vetëm për hartimin e qëllimeve të rritjes, por në fakt për arritjen e tyre: 

  1. Përcaktoni se çfarë do të thotë për ju rritja e biznesit

Përpara se të hartoni një strategji për rritje, duhet të vendosni për përkufizimin tuaj personal të rritjes. Kuptimi i rritjes nuk është universal për çdo biznes. Organizata juaj është unike dhe është më e pozicionuar për të arritur qëllime të caktuara të rritjes mbi të tjerat. 

Megjithatë, nuk është kurrë e dëmshme të merrni frymëzim nga konkurrentët me performancë të lartë. Ekzaminoni qëllimet e rritjes së bizneseve të tjera në industrinë tuaj dhe merrni parasysh sa mirë ata mund të mbivendosen me biznesin tuaj.  

Çfarë lloj objektivash rritjeje duhet të zgjidhni? Përsëri, kjo varet nga kompania juaj dhe nga lloji i suksesit që vlerësoni më shumë, por disa të zakonshme do të ishin fitimi i klientëve, vizibiliteti, mbulimi mediatik ose rritja e shitjeve. 

  1. Rendisni strategjinë tuaj mbi objektivat e biznesit tuaj

Mendoni një minutë të merrni në konsideratë dhe përforconi mënyrën se si e përcaktoni suksesin për biznesin tuaj. Cilat metrika kanë rëndësi për ju? Çfarë objektivash dëshironi të arrini në orarin tuaj të caktuar? Këto mund të përfshijmë fitimin, numrin e klientëve, numrin e klientëve të përsëritur, matjet e mediave sociale ose çfarëdo standardi që mendoni se janë tregues të një pune të kryer mirë.

Me kalimin e kohës që nga vendosja e strategjisë suaj të rritjes, vlerësoni se si po matet ajo me qëllimet tuaja të përshkruara të biznesit. Strategjia juaj e rritjes është atje për t’ju ndihmuar t’i përmbushni këto dhe të shkallëzoni një pjesë ose të gjithë biznesin tuaj në përputhje me rrethanat. Nëse qëllimet tuaja të biznesit dhe plani juaj për të pasur sukses në këto synime nuk përputhen, mendoni arsyen. 

“Por, unë tashmë i jam përkushtuar kësaj strategjie rritjeje!” Edhe çfarë? Angazhohuni për një të re. Dhe nëse e bëni këtë eksperiment përsëri pas një muaji dhe vendosni që duhet t’i rregulloni përsëri, atëherë rregullojini ato përsëri. Është biznesi juaj dhe suksesi juaj. Mos lejoni që dështimi të vijë nga vendosja e objektivave që keni fuqinë t’i ndryshoni. 

  1. Mbështetuni te ekipi juaj dhe mbajini ata të përfshirë

Ekipi juaj është mjeti më efektiv që keni për t’ju ndihmuar të arrini qëllimet tuaja të rritjes së biznesit. Mbani ekipin tuaj të përfshirë shumë në vendimet tuaja dhe kini pika kontakti të shpeshta në fillim të procesit, duke i lejuar ata t’ju japin reagime dhe njohuri të vlefshme për detyrat e përditshme që mund të ndihmojnë ose pengojnë realizimin e qëllimeve të vendosura. 

Më mirë akoma, vendosni qëllimet me kontributin e tyre. Ardhja e tyre së bashku, jo vetëm që ju jep fuqi të shtuar të trurit kur hartoni suksesin, por ju jep një pasqyrë të asaj që ekipi juaj mendon se janë qëllime të rëndësishme të rritjes dhe çfarë mendojnë se janë në gjendje të arrijnë. Gjithashtu, ju duhet t’i përfshini ata në çdo ndryshim ose zhvendosje të qëllimeve. 

Ju nuk keni pse ta rishpikni vetë rrotën. Ekipi juaj, partnerët tuaj të biznesit dhe rrjeti juaj janë të gjitha burime të vlefshme në dispozicionin tuaj për t’ju ndihmuar të rriteni dhe shkallëzoni biznesin tuaj. Kërkoni kontributin dhe sugjerimet e tyre përpara se të merrni ndonjë vendim të ri marketingu ose strategjik. /entrepreneur/

Artikulli paraprakSa kushton tërheqja e parave nga secila bankë në Kosovë?
Artikulli tjetërLista e vendeve më të shtrenjta dhe më të lira për të jetuar: Ku është Kosova?