25 kompanitë me kulturën më të mirë të vendit të punës

Idetë se si ta bëjmë vendin e punës më të mirë për punonjësit, po ndryshojnë gjithmonë dhe është thelbësore, që kompanitë të ruajnë një kulturë miqësore për punonjësit.

Kjo përfshin shumë aspekte, duke filluar nga kompensimi, zhvillimi i karrierës, përfitimet dhe ekuilibri punë-jetë.

Periudha krahasuese 12-mujore, vuri në dukje të gjitha këto dhe më shumë. Rezultatet u publikuan në listën e tretë vjetore të Best Global Company Culture (Kultura më e mirë globale e kompanive), publikuar të martën, në të cilën 50 kompani me më shumë se 500 punonjës, u përfshinë në renditje.

Vlerësimet u bazuan në përgjigjet anonime të punonjësve, në lidhje me matësit kryesorë të kulturës. U bënë pyetje në lidhje me mundësitë e rritjes, shpërblimet, si duket udhëheqja dhe më shumë.

Ndërsa disa kompani u shfaqën në listë për herë të parë, të tjera ruajtën vendet e tyre të para.

Microsoft u rendit i pari për të dytin vit radhazi, me gjigandë të tjerë të teknologjisë si Google, HubSpot dhe IBM, që shfaqen për tre vjet radhazi.

Workday u shfaq në listë për herë të parë, duke renditur në vendin e 2-të. Booking.com gjithashtu u rendit për herë të parë, në vendin e 25-të.

Opinionet e punonjësve u përfshinë në listë, duke e bërë të qartë se të gjitha këto kompani vlerësojnë mënyrën se si punonjësit e tyre, e përjetojnë vendin e punës ditë pas dite.

Ndërsa reagimet ndryshonin nga kompania në kompani, aspektet që lidhen me diversitetin dhe përfshirjen u përmendën vazhdimisht, si elementë të një rëndësie të madhe.

Sipas punonjësve të Microsoft, puna me “njerëz të zgjuar” në një mjedis “shumë bashkëpunues” ishte e rëndësishme.

Për Workday, një punonjës e quajti kulturën “salcë sekrete” e kompanisë, duke thënë se ajo përbëhej nga “shumë njerëz të shkëlqyeshëm, që duan të shohin të tjerët të kenë sukses dhe të ofrojnë mbështetje për njëri-tjetrin”.

Reagimet e tjera të punonjësve, treguan se mirëqenia vlerësohet, siç janë ndjenjat e “respektit” dhe “mirësisë”.

Më poshtë janë 25 kompanitë më të mira. Lista e plotë mund të shihet në faqen e internetit të Comparably.

1. Microsoft
2. Working day
3. Cheese
4. Ringcentral
5. Hubspot
6. Concentrics
7. Elsevier
8. LexisNexis Legal & Professional
9. Globant
10. Rx
11. Adp
12. IBM
13. Google
14. Teleperformance
15. Work
16. Encora
17. Medallia
18. SPS Commerce
19. Uber
20. Calyx
21. Vena Solutions
22. Criteo
23. Ivalua
24. Smart sheet
25. Booking.com

Ndërsa është e qartë se mbajtja e një kulture solide në vendin e punës kërkon shumë, këto 25 kompani theksojnë përvojën e punonjësve në mënyrë kuptimplotë.

Pavarësisht nëse është shpërblimi, pikëpamjet e tyre ose mirëqenia e tyre e përgjithshme, punonjësit ndihen shumë të vlerësuar dhe për këtë arsye krenarë, që janë pjesë e këtyre vendeve të punës – dhe kjo duket në përgjigjet e tyre. / Fast Company

Artikulli paraprakTetë kategoritë e pagesës së Zekatit
Artikulli tjetërCili është stili i duhur i udhëheqjes?