25 CEO-t më të mirë në SHBA në vitin 2022, sipas punonjësve

Platforma e kulturës së punës, Comparably, publikoi klasifikimin e saj të gjashtë, të përvitshëm, të CEO-ve më të mirë të vitit.

Renditja e vitit 2022 ndahet në dy kategori – njëra prezanton 100 CEO-t më të mirë të kompanive të mëdha (ato me më shumë se 500 punonjës) ndërsa tjetra, 100 CEO-t më të mirë të kompanive të vogla dhe të mesme (ato me më pak se 500 punonjës).

E veçanta e renditjes së CEO-ve më të mirë të vitit, e përpiluar nga Comparably, është se nuk mbështetet në përzgjedhjen e një bordi editorësh.

Ajo është zgjedhje mbi bazën e më shumë se 15 milionë vlerësimeve anonime të punonjësve, të bëra në faqe nga përdoruesit e saj.

Klasifikimi i Comparably i vitit 2022 është i veçantë, pasi nga 100 CEO-t e parë të kompanive të mëdha, rreth 30% e tyre janë gra ose njerëz me ngjyrë, me rritje 5% krahasuar me një vit më parë.

Nëse renditja kufizohet te 25 CEO-t e parë, gratë drejtojnë katër kompani (Hubspot, Nextdoor, 23andMe e AMD) ndërsa njerëzit me ngjyrë, nëntë të tilla (Hubspot, Workday, Adobe, ADP, Google, Microsoft, IBM, The Knot Worldwide e AMD).

 

25 CEO-t më të mirë në kompanitë e mëdha janë:

1 Yamini Rangan HubSpot Cambridge MA
2 Chano Fernandez Workday Pleasanton CA
3 Carlos Rodriguez ADP Roseland NJ
4 Vladimir Shmunis RingCentral Belmont CA
5 Satya Nadella Microsoft Redmond WA
6 Dan Rosensweig Chegg Santa Clara CA
7 Sarah Friar Nextdoor San Francisco CA
8 Shantanu Narayen Adobe San Jose CA
9 Arvind Krishna IBM Armonk NY
10 Sundar Pichai Google Mountain View CA
11 Bert Bean Insight Global Atlanta GA
12 Bryce Maddock TaskUs New Braunfels TX
13 Chris Caldwell Concentrix Fremont CA
14 Robert G. Painter Trimble Westminster CO
15 Martin Migoya Globant San Francisco CA
16 Timothy Chi The Knot Worldwide Chevy Chase MD
17 Michael Weening Calix San Jose CA
18 Christian Klein SAP Newtown Square PA
19 Archie Black SPS Commerce Minneapolis MN
20 Anne Wojcicki 23andMe Sunnyvale CA
21 Brian Cassin Experian Costa Mesa CA
22 Lisa Su AMD Santa Clara CA
23 Chuck Robbins Cisco San Jose CA
24 Andy Jassy Amazon Stores Seattle WA
25 Ed Bastian Delta Air Lines Atlanta GA

 

25 CEO-t më të mirë në kompanitë e vogla dhe të mesme janë:

1 Martin Mao Chronosphere Cambridge MA
2 Clint Sharp Cribl Pleasanton CA
3 Neha Sampat Contentstack Roseland NJ
4 Ted Jeanloz connectRN Belmont CA
5 John Swigart Pie Insurance Redmond WA
6 Rich Waldron tray.io Santa Clara CA
7 Tom Sagi Hourly San Francisco CA
8 Evan Walker Route San Jose CA
9 Eyal Feldman Stampli Armonk NY
10 Sam Bobley Ocrolus Mountain View CA
11 Alexander Austin Branch New Braunfels TX
12 Nandan Banerjee Cogent Infotech Atlanta GA
13 Dave Thomas ThomasARTS Fremont CA
14 Melanie Nallicheri EQRx Westminster CO
15 John Frazier inDinero San Francisco CA
16 Simha Sadasiva Ushur Chevy Chase MD
17 Steve Phillips Zappi San Jose CA
18 Christine Yen honeycomb.io Newtown Square PA
19 Sean Barker cloudEQ Minneapolis MN
20 William Creech Everlight Solar Sunnyvale CA
21 DJ Sampath Armorblox Costa Mesa CA
22 Steve Lokam Openlogix Santa Clara CA
23 Jason Fan Forma San Jose CA
24 Brian Neman Sanguine Seattle WA
25 Art Agrawal Jerry Atlanta GA

/ Fast Company

Artikulli paraprakSi të ndërtoni një sistem shpërblimi që rrit motivimin tuaj
Artikulli tjetërRrisni produktivitetin duke lyer zyrën tuaj!