20 rregulla mbi suksesin që ndoshta nuk i dini

 

Ajo që mund të duket sukses për një person, ndryshon shumë nga një tjetër. Në mungesë të krijimit të përkufizimeve tona për suksesin, ne shpesh marrim përkufizimin e shoqërisë.

Më poshtë janë 20 të vërteta rreth suksesit – të përcaktuara si përmbushja e një qëllimi ose objektivi që janë të rrënjosura në shkencë dhe psikologji. Shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm për këto të vërteta, por ato janë thelbësore të dihen:

 

1. Koeficienti juaj i Inteligjencës (IQ) nuk ka aq shumë rëndësi sa mendoni.

2. Ajo që duket e mirë për të tjerët është më pak e rëndësishme se si e perceptoni ju.

3. Shpërblimet e jashtme si paratë, statusi dhe fama nuk ju bëjnë të lumtur

4. Nëse jeni i motivuar intelektualisht dhe ndikimi i punës suaj është në linjë me qëllimin, rezultati do të arrijë majat.

5. Këshillat e të tjerëve janë shpesh vetëm një mënyrë e asaj që ka funksionuar për ta. Nëse nuk ju duket e drejtë, mos e ndiqni.

6. Shpesh keni nevojë për mbështetje më shumë se sa për këshilla.

7. Besimi vazhdimisht te vetja dhe përmbysja e opinioneve negative ndihmon në krijimin e muskujve të sigurisë më shumë sesa të merrni lëvdata nga të tjerët.

8. Njohja e ndikimit që keni te të tjerët është një mënyrë për të monitoruar përmbushjen.

9. Universiteti është një zgjedhje e mirë për disa njerëz dhe jo për të tjerët. Nuk ekziston një mënyrë për të nisur një karrierë.

10. Entuziazmi, mosdorëzimi kurrë dhe mentaliteti i rritjes – gjë që do të thotë të besoni në aftësinë tuaj për t’u rritur dhe për të mësuar – janë sjellje të rëndësishme që do të ndihmojnë çdokënd për të arritur vizionet e tij në karrierë.

11. Lumturia është një praktikë që të gjithë mund ta mësojnë.

12. Të qenët i pranishëm dhe më i vëmendshëm në detajet e jetës do t’ju ndihmojë t’i shihni më lehtë përgjigjet e pyetjeve tuaja.

13. Të dini se kush jeni dhe më specifikisht zonën tuaj të gjenialitetit është e rëndësishme për të pasur një punë që e doni.

14. Ta doni punën është një pjesë e rëndësishme për të krijuar llojin e suksesit që nuk do të shkaktojë stres, mbingarkesë dhe “burnout”.

15. Nëse puna nuk ju jep kënaqësi, atëherë ka diçka që nuk shkon.

16. Administrimi i karrierës tuaj është një zakon që mund të mësohet

17.Kërkimi i punës është kënaqësi kur e keni të qartë se kush jeni dhe ccfarë doni.

18. Krahasimi i vetes me të tjerët nuk është kurrë i dobishëm.

19. Të njihni bagazhin tuaj psikologjik dhe të punoni për ta shëruar atë, është e rëndësishme për të qenë një udhëheqës i madh dhe një qenie njerëzore e shëndetshme dhe e suksesshme.

20. Dështimet duhet të vlerësohen dhe të mësoni prej tyre.

/Laura Garnett, INC

Artikulli paraprakGoogle Meet vjen me opsion të ri
Artikulli tjetërGjermania ul parashikimet për ekonominë, shkak problemet me furnizimin dhe rritjen e çmimeve të energjisë