Google Meet vjen me opsion të ri

Nikoqirët e Google Meet më në fund do të marrin opsionin për t’i çaktivizuar manualisht mikrofonat dhe kamerat e pjesëmarrësve të tjerë si dhe ta parandalojnë riaktivizimin e tyre. Sipas blogut më të fundit të Google Workspace, ky funksion i ri mund të jetë një mjet i dobishëm që do t’i lejojë nikoqirët t’i ndalojnë pjesëmarrësit e zëshëm që pengojnë një takim edhe pasi të kenë mbyllur atë dhe lënë në heshtje.

Mikrofoni dhe kyçja e kamerës do të duhet të aktivizohen në cilësimet – Google vëren se opsioni nuk do të fillojë automatikisht. Nëse takimi juaj ka nën-dhoma, të gjitha cilësimet e kamerës dhe zërit do të zbatohen gjithashtu atje. Nëse, nga ana tjetër, në këto dhoma aktivizohet opsioni i heshtjes, ajo nuk do të transmetohet në dhomën kryesore.

Nëse jeni duke përdorur versione më të vjetra të aplikacioneve, Google thotë se funksioni i ri thjesht do t’ju largojë nga takimi. Nëse ato janë të aktivizuara përpara bisedës, nuk do të mund të bashkoheni me të. Megjithatë, me çaktivizimin i opsionit të ri, do t’u japë mundësi që ata që qasen  të kanë versione më të vjetra të aplikacionit, të themi nga Google.

Funksioni i ri do të jetë i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e Google Workspace, me përmirësimin e shpërndarjes duke filluar nga 1 nëntori.  /kallxo/

Artikulli paraprakApple Watch 7 ka një teknologji të re ekranit
Artikulli tjetër20 rregulla mbi suksesin që ndoshta nuk i dini