10 gjëra që mund të bëni tani për të përfituar shumë në të ardhmen tuaj  

Sa e ndryshme do të ishte jeta juaj tani, nëse do të kishit bërë disa gjëra pak më ndryshe 10 vjet më parë?

“Sekreti për të ecur përpara është fillimi.” Mark Twain

Mendoni për këtë.

Ju mund të keni kursyer para për 10 vjet. Ose të mësoni të luani një paisje.Lexoni: 8 mësime nga “Baba i pasur, baba i varfër” që do të ndryshojnë perceptimin tuaj për pasurinë

Ne nuk mund të udhëtojmë pas në kohë. Por ne mund të përfitojmë sa më shumë duke ndjekur këto këshilla:

•Mbani një peshë të shëndetshme

Ne nuk jemi aq të shëndetsh sa ishim në shkollë të mesme. Shumë probleme shëndetësore mund të shmangen edhe duke mbajtur një peshë të shëndetshme.

Ushtrimi i rregullt gjatë 10 viteve të fundit do të kishte përfituar në shëndetin tuaj.  Çelësi për të pasur një jetë të mrekullueshme është të shpenzoni rregullisht kohë për gjëra që do të përmirësojnë të ardhmen tuaj.

•Kurseni pak para

Pak para të kursyera çdo muaj mund të bëjnë një ndryshim të madh gjatë viteve.

•Shmangni borxhin e konsumatorit

Shumica prej nesh duhet të financojnë një makinë ose shtëpi.  Çdo gjë tjetër që nuk mund të përballojmë për të blerë me para në dorë, ndoshta mund të presë. E di që ka gjithmonë raste kur duhet të përdorim një kartë krediti.  Por jo gjatë gjithë kohës.  Borxhi i konsumatorit është i shtrenjtë dhe në fund shumë stresues.

Vendosni synime të qëndrueshme dhe arrijini ato

Shumë mund të arrihet në 10 vjet.

Vendosja e qëllimeve, arritja e tyre dhe më pas vendosja e qëllimeve të reja do të jetë një dekadë efektive dhe përmbushëse.

•Gjeni një hobi që ju pëlqen

Shpenzimi i 10 viteve në një hobi që ju pëlqen do të sjellë shumë gëzim në jetën tuaj.

Nëse hobi juaj është diçka si luajtja e ndonje loje që kërkon shumë aftësi, do të jeni mjaft të mirë në të pas 10 vjetësh.

Hobet janë një mënyrë e shkëlqyer për të bërë miq, duke përmirësuar jetën tuaj sociale.

•Shmangni gabimet e mëdha

Do të keni një jetë të mrekullueshme nëse mund të shmangni gabimet e mëdha.

Gabime të mëdha, si martesa me personin e gabuar, grumbullimi i një borxhi të madh, kryerja e një krimi, lëndimi serioz i vetes dhe injorimi i shëndetit tuaj.

Disa gjëra janë të vështira apo edhe të pamundura për t’u kaluar, ndaj zgjidhini veprimet tuaja me mençuri.

•Shkoni rregullisht tek mjeku

Një vizitë vjetore ose një kontroll i rregullt te mjeku mund të zbulojë shumë çështje përpara se ato të bëhen serioze.  Është një nga ato gjëra me potencial për të qenë një gabim i madh.

Udhëtoni

Dallimet midis dikujt që ka udhëtuar shumë dhe dikujt që nuk shkon kurrë larg shtëpisë janë mahnitëse.

Kur takoni dikë që ka udhëtuar nëpër botë, vëreni diçka të veçantë tek ai.  Ata kanë një mençuri që shumë prej nesh i mungon.

Lexoni: 7 gabime të zakonshme të liderëve të mirë që i bëjnë punonjësit e shkëlqyer të largohen nga puna

Lexoni

A e kuptoni se sa shumë mund të mësoni në një dekadë nëse lexoni materiale të mira? Bëni një buxhet për leximin dhe qëndroni në të.

Krijoni dhe qëndroni në një buxhet

A e kuptoni, disa njerëz që fitojnë mbi 10 milionë dollarë në vit i kanë shpenzuar më shumë të ardhurat e tyre? Ka ndodhur edhe me disa që kanë fituar një llotari të madhe.

Dhjetë vjet janë një kohë e gjatë, por kalojnë shumë shpejt.

Koha është malli ynë më i çmuar dhe duket se përshpejtohet me kalimin e moshës.

10 vitet e ardhshme do të duket se do të kalojnë më shpejt se 10 vitet e fundit.

Jeta juaj mund të jetë shumë e ndryshme, në mënyrë të dobishme në 10 vjet duke marrë disa vendime të mençura sot.

Pasi të keni zotëruar kohën, do të kuptoni se sa e vërtetë është që shumica e njerëzve mbivlerësojnë atë që mund të arrijnë në një vit – dhe nënvlerësojnë atë që mund të arrijnë në një dekadë! –

  1. Tony Robbins
Artikulli paraprakSindroma impostues që përjetojnë sipërmarrësit e rinj dhe bizneset e vogla
Artikulli tjetër2. SFIDA E MUNGESËS SË VETËBESIMIT