West Tethyan i Ariana Resources merr terren të mëtejshëm kërkimi në Kosovë

Ariana ka krijuar një histori të fortë të eksperiencës së kërkimit dhe prodhimit të arit gjatë disa viteve të fundit.

Western Tethyan Resources (WTR), e cila është 75% në pronësi të Ariana Resources PLC (AIM:AAU), i është dhënë një licencë e mëtejshme për kërkime në Kosovë.

WTR ka edhe tre aplikacione të tjera për licencë në Kosovë në pritje të miratimit përfundimtar nga Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale.

Licenca e kërkimit të Herticës mbulon 58 kilometra katrorë dhe shtrihet në pjesën verilindore të Kosovës në një zonë me shumë perspektivë.

Zona e projektit përmban një zonë të madhe gjashtë kilometra katrorë të alterimit të avancuar argjilik, me disa ndërhyrje porfiri kuarc-diorite që përmbajnë mineralizim të lidhur me bakër, ar dhe antimon.

Puna e zbulimit ka kthyer disa mostra shumë anormale me ar në disa stile të ndryshme ndryshimi të objektivit epitermal-porfir, duke përfshirë deri në 0,4 gram për ton ar dhe 0,5% bakër nga një zonë ndryshimi kuarc-sericite-pirit dhe deri në 0,12 gram ari nga mostrat e silicës vughy.

WTR ka filluar menjëherë punën formale të eksplorimit, e cila do të përfshijë një program të licencës pXRF të mostrimit të tokës.

West Tethyan tani ka 297 kilometra katrorë tokë me perspektivë të lartë nën licencë në Kosovë, me 161 kilometra katrorë të tjerë në aplikim.

“Shtimi i projektit me shumë perspektivë Hertica në portofolin e Tethyan-it Perëndimor është një hap i rëndësishëm në zhvillimin e gazsjellësit tonë hulumtues në Kosovë,” tha Dr. Kerim Sener, drejtor menaxhues i Ariana Resources.

“Kjo vjen në një kohë kur aktivitetet e kërkimit në vend po përgatiten, përmes partneritetit tonë me Newmont Corporation. Ne jemi të ngazëllyer për progresin e fundit në Kosovë dhe në rajonin e gjerë të Evropës Juglindore, me projekte të shumta dhe fusha të synuara tashmë të përcaktuara. Rajoni është mikpritës i disa depozitave të arit dhe bakrit me shumë miliona ons, megjithatë mbetet relativisht i nëneksploruar.”

www.ekonomiaislame.com

Artikulli paraprakThellohet deficiti tregtar i Kosovës për 30.5%
Artikulli tjetërKosova mund t’i arrijë vendet e pasura si Luksemburgu, pas 80 vitesh, nëse çdo vit ka rritje ekonomike 15%