VISA vendos të pranojë këmbimin e monedhave digjitale

Visa njoftoi se që nga e hëna e 29 marsit do të pranojë USD coin, një monedhë digjitale e Bitcoin lidhur drejtpërdrejtë me dollarin, si metodë pagese duke rritur më shumë hapësirën e kriptomonedhës në fushën e financave.

Kompania ka krijuar një program suportues ku përdoruesit mësojnë mëyrën e operimit me kriptomonedhë. USD coin ështe monedhë digjitale e qëndrueshme. Pas shumë kompanive që pranuan monedhat digjitale në sistemet financiare të tyre ku edhe Tesla pranoi Bitcoin, përfaqësuesit  e Visa, thanë se klientët e kërkonin një gjë të tillë.

Për të blerë një produkt vlera digjitale duhet të kthehet në vlerë fizike dhe këtë do e mundësojë Visa duke përdorur blockchain-et e ethereum. Transaksioni i parë i Visa-s ishte me bankës digjitale Ancorange.

CNBC

Artikulli paraprakRruga drejt suksesit – Imagjinata
Artikulli tjetërMbahet ankandi 25 mln euro i letrave me vlerë