Turqia rrit 7 herë shkëmbimet tregtare me vendet arabe

Sipas të dhënave të fundit vëllimi tregtar ndërmjet Turqisë dhe vendeve arabe është realizuar në nivelin e 35 miliardë dollarëve
 
Shkëmbimet tregtare ndërmjet Turqisë dhe vendeve arabe vazhdojnë të shënojë rritje.
Sipas të dhënave të fundit vëllimet tregtare me Irakun janë realizuar në shifrën 10,8 miliardë dollarë, me Egjiptin 1,4 miliardë dollarë dhe me Kuvajtin 568 milionë.
Në total vëllimi tregtar i Turqisë me vendet arabe është rritur në nivelin e 35 miliardë dollarëve.
Kurse vëllimi tregtar me vendet anëtare të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik nga 4,7 miliardë është rritur në nivelin e 31 miliardë dollarëve.
Artikulli paraprakNiveli i skamnorëve në Turqi ulet në 2%
Artikulli tjetërVullneti politik duhet konvertuar në investime