Niveli i skamnorëve në Turqi ulet në 2%

Ndihmat sociale gëzojnë fytyrat e miliona njerëzve
 
Ndihmat sociale të cilat qeveria e Turqisë i siguron për qytetarët e saj në nevojë, gëzuan fytyrat e miliona nevojtarëve.
Prej këtyre nevojave përfituan 3 milionë e 600 mijë familje përfituan nga ndihmat sociale, ndërsa 2 milionë e 274 mijë familje këto ndihma i marrin rregullisht në formë të pagave mujore.
Gjatë këtyre 13 viteve të fundit shteti për ndihma sociale ka ndarë 23 miliardë dollarë dhe kjo paraqet shembull në botë.
Niveli i skamnorëve, i cili në vitin 2002 ishte 30,3% është ulur në 2%.
Artikulli paraprakFjalorth i shkurtër i termve ekonomik Islam
Artikulli tjetërTurqia rrit 7 herë shkëmbimet tregtare me vendet arabe