Top universitetet për Ekonomi në Evropë, nëse dëshironi të bëheni top ekonomist

Top universitetet për Ekonomi në Evropë, nëse dëshironi të bëheni top ekonomist
Popullariteti i Ekonomisë si drejtim Universitar ka lulëzuar që nga krizat financiare, por cilat universitete evropiane kanë prodhuar të diplomuarit më të mirë.
“QS”  (është institut i cili bënë rangimin e universiteteve në gjithë botën)
Rangimi i universiteteve është bazuar në reputacionin e institucionit me Stafin akademik dhe të punësuarit, si dhe me numrin e kërkimeve shkencore të publikuara në disiplina specifike.
  • 10. Tilburg University,  është ranguar edhe si top universitet për ekonomi në Holand.
  • 9. The Stockholm School of Economics është top universiteti për ekonomi në Skandinavi. Ish – Profesori i këtij universiteti “Gunnar Myrdal” ishte dekoruar me çmimin Nobel në vitin 1974
  • 8. The University of Warwick, poashtu është edhe në top 6 universitetet më të mira për ekonomi në Mbretërinë e Bashkuar.
  • 7. The London Business School, është institucion pos diplomik për biznes dhe menaxhment. Është i ranguar poashtu edhe në top universitetet më të mira në botë për ekonomi.
  • 6. Universitat Pompeu Fabra është poashtu edhe në listën e top univerziteteve ne Spanje dhe I dyti ne Europen Jugore.
  • 5.Bocconi University është instituti me rangimin më të lart në Itali dhe Evropën e Jugut për ekonomi.
  • 4.  University College London është në numrin 4 të rangimeve në Britaninë e Madhe për ekonomi.
  • 3. Cambridge University, poashtu i ranguar edhe në top universitetet në nivel botëror.
  • 2. Oxford University, e humb vendin e parë, për shkak se 5 akademik nga ky universitet akoma nuk e kanë fituar çmimin nobel
  • 1. The London School of Economics është universiteti më i mirë në Evropë për ekonomi, si dhe i katërti në botë.
Artikulli paraprakUrtësia pse kushtëzohet shtënia në dorë e mallit para rishitjes
Artikulli tjetërNëna e Ozil: Nuk je biri im nëse nuk e ndan pasurinë