Thesari i SHBA siguron 1.15 miliard dollarë financime për Sudanin

Lëvizja do të ndihmojë Sudanin të arrijë një rritje ekonomike të qëndrueshme, afatgjatë, thotë departamenti

 

ANKARA

 Departamenti i Thesarit i SHBA njoftoi të Premten se siguroi financim ura prej rreth 1.15 miliardë dollarë për të ndihmuar Sudanin të pastronte detyrimet e prapambetura në Bankën Botërore.

Departamenti tha në një deklaratë se SH.B.A. vlerëson Qeverinë Tranzicionale të Drejtuar nga Civil të Sudanit (CLTG) për ecjen përpara me reformat që do të rikthejnë stabilitetin ekonomik, të sigurojnë lehtësimin e borxhit dhe të përmirësojnë perspektivat ekonomike për qytetarët.

Masa do të normalizojë marrëdhënien e Sudanit me komunitetin ndërkombëtar dhe do ta ndihmojë atë për të arritur një rritje të qëndrueshme, ekonomike afatgjatë, shtoi ajo.

“Shtë një veprim që do ta lëvizë Sudanin një hap më parë për të siguruar lehtësimin e borxheve shumë të nevojshme dhe për të ndihmuar kombin të riintegrohet në komunitetin financiar ndërkombëtar,” tha sekretarja e Thesarit Janet Yellen në deklaratë.

SH.B.A. dhe Sudani nënshkruan një memorandum mirëkuptimi në janar për të pastruar 1 miliard dollarë të borxheve të Sudanit ndaj Bankës Botërore.

Artikulli paraprakAksionet turke përfundojnë javën poshtë të Premten
Artikulli tjetër25 vendet më të zgjuara në botë