Tetë çelësat për shërbimin e shkëlqyer ndaj klientëve – Besimi

Besimi

– Besimi në vetvete, në aftësitë e tua dhe në mundësitë që ke: dhe ky nënkupton bindjen tënde për aftësitë që ke, dhe kjo gjë është shumë e rëndësishme, sepse të jep besim të madh në vet vete.

– Besimi te produkti ose te shërbimi: Të jesh i bindur për produktin dhe për shërbimet që ofron.

– Besimi në institucionin apo kompaninë në të cilën punon: Të jesh i kënaqur me punën tënde, dhe me vendin ku punon.

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprakStartup-et më të mëdha në botë për vitin 2021
Artikulli tjetërCV-ja e Elon Musk është vetëm një faqe/ Ja pse dhe e juaja duhet të jetë e tillë