Ballina Ndërmarrësi Bujqësi Teknika 200-vjeçare, fermerët e Bangladeshit “ringjallin” fermat lundruese

Teknika 200-vjeçare, fermerët e Bangladeshit “ringjallin” fermat lundruese

Në Bangladesh, fermerët po ringjallin praktikën bujqësore të stërgjyshërve të tyre për rritjen e të mbjellave në varka lundruese, ndërsa rritja e nivelit të deteve dhe përmbytjet e stuhive kërcënojnë gjithnjë e më shumë toka bujqësore.

Me përmbytjet gjithnjë e më të shpeshta, që përbëjnë një kërcënim në rritje për familjet që rritin ushqimin e tyre, më shumë janë kthyer në përdorimin e varkave si platforma të sigurta për të rritur perime dhe fruta, duke përfshirë tranguj, rrepa, papaja dhe domate.

Teknika 200-vjeçare u adoptua fillimisht nga fermerët në rajon gjatë sezonit të përmbytjeve, i cili zgjati rreth pesë muaj çdo vit. Por në ditët e sotme zona mbetet nën ujë për tetë deri në 10 muaj dhe më shumë toka po përmbyten.

Qasja, e praktikuar tani nga rreth 6,000 fermerë në të gjithë jugperëndimin moçalor të Bangladeshit, mund të jetë thelbësore pasi ndryshimet klimatike rritin nivelet e detit dhe i bëjnë musonët më të çrregullt. /reuters

Artikulli paraprakBiblioteka spektakolare në Dubai me më shumë se 1.1 milionë libra të shtypura dhe dixhitale
Artikulli tjetërLIDERSHIPI VIZIONAR DHE KARIZMATIK – Prof. Dr. Hfz. Hajredin HOXHA