Strategjia e efektivitetit më të madh në kujdesin ndaj klientit – Cilësia

Cilësia…

Çfarë është cilësia?

Cilësia është kur produkti ose shërbimi i plotëson ose i tejkalon dëshirat e konsumatorit

Pra nuk është ajo që vendos furnitori. Është ajo që klienti përfiton dhe është i gatshëm të paguajë për të.

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprak“Gjatë gjithë jetës sime njerëzit më kanë thënë të humbas muslimanizmin” – politikanët në betejën e tyre me islamofobinë
Artikulli tjetër5 këshillat më të mira për të gjetur punën që ju pëlqen