Si të zgjedhim emrin e kompanisë

Një nga gjërat e para për të cilat mendohet kur duhet të krijosh një sipërmarrje biznesi është t’i vendosësh asaj edhe një emër. Edhe pse mund të duket diçka e lehtë, shpesh ndihesh konfuz. Ja disa këshilla për zgjedhjen e emrit më të duhur për aktivitetin tuaj ekonomik.

1. Emri i një ndërmarrjeje është “bileta e vizitës” e parë kundrejt klientëve të fuqishëm, apo edhe kundrejt furnizuesëve. Prandaj është e nevojshme të arsyetohet mirë mbi emrin që çdo ditë, dhjetra e qindra persona do të përsërisin për t’iu identifikuar. Për shembull niset një reflektim mbi tipologjinë e aktivitetit që do të zhvilloni.

2.Faktikisht mund të zgjidhet një emër, tingulli i të cilit të kujtojë tipin e aktiviteti që është objekt i sipërmarjes tuaj. Gjithsesi është më ideale që emri të jetë lehtësisht i shqiptueshëm, i memorizueshëm dhe i lehtë për t’u kujtuar dhe jo tepër i gjatë. Një tjetër hipotezë mbi të cilën mund të reflektoni për kërkimin e një emri ideal është arsyetimi mbi karakteristikat e pronarit, apo të ortakëve në rast se është një shoqëri aksionere.

3.Gjithashtu, emri mund të përmbajë një sinjalizim të veçantë për territorin ku aktiviteti ekonomik zhvillohet, apo për të pasur një kontakt më direkt, mund të përmbajë edhe emra e mbiemra. Do të duhet që emri i zgjedhur të frymëzojë sidomos besim midis njerëzve që do të kenë raporte me ndërmarrjen, ose kompaninë brenda një kohe të caktuar.

Artikulli paraprakSi ta bëni faqen tuaj të internetit më të lehtë për përdorim
Artikulli tjetërZhdukja misterioze e Jack Ma, Alibaba dhe Kina përplasen kokë më kokë