Si ta bëni faqen tuaj të internetit më të lehtë për përdorim

Synoni për funksion, jo për modë.

Kanë kaluar ditët kur bizneset kanë përdorur uebfaqet vetëm për të ndarë informacione dhe për të promovuar produktet e tyre. Tani, bizneset përdorin uebfaqet për të siguruar një përvojë më të mirë konsumatorëve dhe për të rritur konvertimin e trafikut në këtë proces. Në mënyrë që ju të jepni klientëve tuaj përvojën më të mirë, ju duhet të bëni uebfaqen tuaj sa më tërheqëse që të mundeni.

Ndoshta aspekti më i rëndësishëm i kësaj përvoje është shpejtësia – askush nuk dëshiron që të sheh një uebfaqe që merr pesë minuta për të ngarkuar, edhe nëse është e projektuar bukur. Ndonjëherë, dizajni strukturor i uebfaqes përcakton shpejtësinë e ngarkimit të uebfaqes. Para se të bëni disa rregullime në kodim të uebfaqes tuaj , edhe pse, ju duhet së pari të testoni shpejtësinë e saj që të dini se çfarë duhet të ndryshohet. Pingdom është një mjet i madh për të parë se sa shpejt ngarkohet uebfaqja juaj, dhe programe si Bitcatcha ju lejojnë të monitoroni web hosting punën tuaj. Ka edhe disa programe të imëta të cilat ngadalësojnë uebfaqen tuaj.

Në thelb, shpejtësia e një faqe interneti mund t’i atribuohet në kodim, server dhe vendin e magazinimit të kodeve. Tani që ne dimë më shumë për përshpejtimin e një faqe interneti, le të shohim në tre hapa të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të bëni faqen tuaj më të shpejtë dhe të lehtë për t’u përdorur:

1. Dizanj i thjeshtë dhe funksional

Tani për tani, trendi për faqet e internetit është që të përdorin imazhet e thjeshtë me pak tekst, sepse kjo është ajo që tërheq njerëzit. Gjithashtu, shumica e uebfaqeve moderne mbajnë të gjitha informacionet në vetëm një faqe (me fjalë të tjera, uebfaqja nuk duhet të ju dërgoj nga një faqe në tjetrën). Javascript është përdorur zakonisht për të arritur këtë funksion. Gjë e mirë për ta bërë këtë është që kjo tërheq përdoruesit tuaj dhe gjithashtu minimizon kohën ngarkimit.

2. Ngjesheni kodin tuaj

Një tjetër mënyrë për të ndihmuar në përshpejtimin e uebfaqes tuaj është për të ngjeshni kodet tuaja. Ju mund ta bëni këtë duke shkarkuar një program zipping si gzip të vendos të gjitha dosjet tuaja së bashku në mënyrë për të pakësuar përgjigjet HTTP që kodimi juaj do të ketë nevojë për të bërë. Duke pasur më shumë përgjigje HTTP në server do të ngadalësojë uebfaqen për shkak se ajo mbush serverin me më shumë trafik. Duke pakësuar trafikun uebfaqja juaj do të jetë më e shpejtë.

3. Përdoreni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes (CDN) për të mundësuar ruajtjen e përmbajtjes

CDN-ja është një mjet që mund të ruajë të dhënat e uebfaqes tuaj dhe shpërndaj atë në serverat e ndryshme nëpër botë. Për shembull, nëse jetoni në Kaliforni dhe ju keni disa vizitorë në Azi dhe Evropë, CDN do ruaj të gjitha të dhënat e uebfaqes tuaj dhe do shpërndaj të dhënat e tyre në Azi dhe Evropë për të përshpejtuar punën përdoruesve të tyre. Duke bërë këtë, vizitorët tuaj në Evropë dhe Azi nuk do ju duhet të kërkojnë qasje nga serveri kryesor amerikan për të hyrë në faqe si kjo sepse shton kohën e ngarkimit. Një CDN e mirë është e thënë të rrit shpejtësinë e uebfaqes me 50 për qind dhe për të reduktuar vargun e frekuencës me 70 për qind.

4. Bëjeni përdorimin më të lehtë për përdoruesit

Këtu janë disa gjëra:
– Pakësoni numrin e fushave në forma. Nëse ju doni përdoruesit tuaj që të kyçet në uebfaqen tuaj, ju duhet këtë më të lehtë për ta. Një nga mënyrat më të mira për të bërë këtë është për të pakësuar fushat në format tuaja.
– Sigurohuni reklama juaj Google PPC është në përputhje me përmbajtjen e uebfaqes. Uebfaqja juajnuk do të bëjë një përshtypje të mirë për vizitorët, nëse përmbajtja juaj nuk është e njëjtë me atë që reklama juaj tregon që ajo të jetë. Gjithmonë kontrolloni për qëndrueshmëri para se të postoni.
– Përdorni microcopy, kopja e cila i shtohet kopjes tuaj kryesore. Për shembull, në qoftë se ju keni një thirrje për veprim që thotë “Abonohu tek ne tani”, atëherë ju mund të ketë një microcpy nën thirrje për veprim duke thënë: “Ne jemi të sigurt për të mbajtur të gjitha informatat e abonuesve tanë të klasifikuar”.

Këto janë disa këshilla për të përdorur që rrisim UX e visitorit të uebfaqes. Qëndrimi përpara konkurrentëve është e gjithçka në lidhje me përvojën e përdoruesit, sepse ka kaq shumë faqet e internetit të tjera që kanë potencial që klientet të shohin. Uebfaqja juaj duhet t’u ofrojë klientëve fleksibilitet dhe lehtësi për ta. (Entrepreneur)

Artikulli paraprakKëshilla e ekspertëve: Mënjanoni ”passwordet” e thjeshta
Artikulli tjetërSi të zgjedhim emrin e kompanisë