Si ta përmirësosh aftësinë për të dëgjuar të tjerët, sidomos atë që ka probleme në jetën e tij, dhe që të tjerëve nuk u duket gjë e këndshme ta dëgjojnë kur flet për to?

Këtu ti duhet ta largosh veten nga problemet e tua dhe nga jeta jote personale, dhe ta trajnosh veten për t’i dëgjuar të tjerët. Ta kesh parasysh se kur ti i dëgjon njerëzit, dhe që ua zgjidh atyre ndonjë problem që e kanë, ti do të shpërblehesh me një shpërblim të madh nga Zoti, dhe kështu do të ndihesh më rehat kur i dëgjon të tjerët që ankohen.

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprakSecili njeri vendos dhe bën zgjedhjen e tij.
Artikulli tjetërMërgimtari nga Amerika: Mërgimi është i rëndë, veç punë, nuk ke kohë as për familje