Risqet në rritje të reklamimit digjital dhe si po i luftojnë markat

Më shumë se gjysma e dollarëve amerikanë të parashikuar për  reklamim janë vendosur të shpenzohen, për herë të parë, në platforma digjitale si Google dhe Facebook dhe si gjithmonë, aktorët dashakeqë e dinë se ku ndodhen paratë.

Nuk është sekret, pandemia na ka dëbuar në thellësitë e shtëpive tona për të ndarë me njëri-tjetrin kompaninë e Netflix dhe telefonave tanë, duke nxitur një bum digjital. Megjithëse reklamimi pësoi një pengesë të përkohshme për shkak të tronditjes ekonomike fillestare të shkaktuar nga karantinimi, më shumë se gjysma e dollarëve për reklama në SH.B.A.për herë të parë do të shpenzohen në platforma digjitale si: Google dhe Facebook. Si gjithmonë, aktorët dashakeqë e dinë se ku ndodhen paratë.

Kjo rritje e shpenzimeve për reklama digjitale ka rritur nevojën për siguri, ndërsa mashtruesit përpiqen të vjedhin copëza të zonës digjitale në rritje. Jo të gjitha fushatat reklamuese po arrijnë audiencën e tyre të synuar, apo edhe njerëz, madje një pjesë edhe më e vogël e agjensive të reklamave kanë kapacitetin për të shuar sulmet e mashtrimit ose dëmin që rezulton. Disa kompani, megjithatë, po gjejnë mënyra inovative për të mbajtur larg personat e dëmshëm.

Mashtrimi përmes reklamave nuk është saktësisht një fenomen i ri. Ai daton që nga viti 1998, kur modeli i reklamës “paguaj për klikim (PPC)” u krijua nga goto.com, duke lejuar bizneset të paguanin për t’u shfaqur në krye të rezultateve të mjetit të kërkimit, për fjalë kyçe të caktuara. Pasi Google e vendosi veten si mjeti alfa i kërkimit në të njëjtën kohë, shpejt njohu potencialin e modelit PPC si një mjet për fitim parash. Nuk kaloi shumë kohë dhe mashtruesit filluan të eksplorojnë mënyra për të përfituar nga ky model i ri.

Por ishte shfaqja e robotëve digjitalë, që shpejt u bë kërcënimi më i fuqishëm i mashtrimit të reklamave, pasi më shumë fushata reklamuese filluan të digjitalizohen. Raporti “Bad Bot” i Imperva vlerëson se robotët zënë rreth 45% të të gjithë trafikut në internet.

Ndërsa platformat filluan të zhvillojnë masat mbrojtëse të vendosura, mashtruesit përmirësuan lojën e tyre. Në sulmet e tyre kundrejt platformave të reklamave, ata përdorën metoda të reja dhe të sofistikuara për të kryer sulme përmes vjedhjes së llogarive, web scraping, vjedhjes së të dhënave financiare private dhe shpërndarjes së sulmeve të mohimit të shërbimit (DDoS), ku operatori është në gjendje të hyjë në makinerinë e përdoruesit ose rrjetin e internetit, i cili është i padisponueshëm për përdoruesin e tij të synuar. Robotët e këqij si këta, janë të punësuar për të klikuar në reklama vazhdimisht dhe automatikisht, duke shpenzuar miliarda brenda fushatave digjitale të PPC.

Humbjet nga mashtrimi i reklamave digjitale tani kanë kapërcyer mashtrimet vjetore globale të kartave të kreditit (27 miliardë dollarë), që arrijnë në 35 miliardë dollarë sipas Cheq, pavarësisht nga fakti se vetëm 333 miliardë dollarë u shpenzuan për reklama digjitale në vitin 2020, krahasuar me 3.32 trilionë dollarë në sektorin e kartave të kreditit .

Për të parandaluar kosto dhe sulme të tilla të panevojshme në shërbimin e saj, Aniview me bazë në Nju Jork, i cili siguron njësi reklamuese të personalizuar së bashku me optimizimin e rendimentit në kohë reale, po trajton shfrytëzimet me shumë qëllime të mashtruesve me një qasje shumë-shtresore. Zgjidhja e tij “end-to-end” për shërbimin e reklamave përfshin një reklamues me video dhe të patentuar, aplikacione mobile SDK, integrim të pandërprerë të ofertave, një server reklamash me performancë të lartë, treg, ankand dinamik CTV / OTT dhe SSAI. Për të parandaluar përfitimin e robotëve me qëllime të këqija nga platforma e saj, Aniview së fundi u bashkua me White Ops, një platformë udhëheqëse për lehtësimin e robotëve, duke integruar plotësisht teknologjinë e saj për të shmangur sulmet e robotëve.

Më pas kemi platformat e përdorimit dhe angazhimit të përdoruesve të marketingut me bazë në Izrael “Zoomd”, e cila gjithashtu ka vërejtur rritjen e sulmeve të mashtrimit të dorës së parë në muajt e mëparshëm.

-“Në vitin e fundit, ne kemi identifikuar një rritje të madhe të veprimeve dhe përpjekjeve për mashtrim”,- thotë Omri Argaman, CMO i Zoomd.

-“Mashtrimi i reklamave sjell me vete jo vetëm mashtrimin financiar, por gjithashtu pakëson burimet, njerëzore dhe teknike, për të identifikuar kërcënimet.”

Platforma e kompanisë është e integruar në qindra burime mediatike, duke u ofruar reklamuesve fushatat e blerjes dhe mbajtjes së përdoruesit nën një zgjidhje. Duke i lejuar reklamuesit të menaxhojnë të gjitha fushatat e blerjes së përdoruesve me këto burime premium nën një ekran, njerëzit e këqij janë më lehtësisht të dallueshëm.

Nga matja e shikueshmërisë tek luftimi i mashtrimit përmes reklamave, teknologjia e sigurisë së markës është zhvilluar shpejt në një hapësirë ​​të shkurtër kohe, por elementi njerëzor mbetet i rëndësishëm. Sigurimi i vetëdijes dhe ndërtimi i një komuniteti ofruesish ligjshërisht të angazhuar në sigurinë e markës do të kërkojë një shtytje drejt integritetit të markës në ekosistem. Ky kultivim i integritetit të reklamave do të veprojë si pjesa më thelbësore e ndërtimit të besimit në industrinë e reklamave digjitale.

ENTREPRENEUR

Artikulli paraprakNumbeo / 10 qytetet më të sigurta në botë për vitin 2021
Artikulli tjetërSi mund të menaxhoni raportin me klientët tuaj