Rekrutuesi i Amazon: “Një gabim çuditërisht i zakonshëm gjatë një interviste mund t’ju humbas punën”

Çdo sekondë ka rëndësi për të lënë një përshtypje të parë të fortë gjatë një interviste pune. Intervistuesit do t’u kushtojnë vëmendje edhe detajeve të vogla si qëndrimi juaj dhe kontakti me sy. Ato përcaktojnë nëse jeni apo jo i përshtatshëm për pozicionin.

Një gabim i veçantë, megjithatë, mund t’ju largojë nga kandidimi për punën tuaj të ëndrrave dhe është një gabim që, çuditërisht, e bëjnë shumë kandidatë, thotë për CNBC Make It, rekrutuesi i lartë i Amazon, Cabeen. “Bezdia ime më e madhe është kur kandidatët përdorin fjalë mallkuese ose gjuhë të papërshtatshme gjatë një interviste,” thotë ai. “Është një ndryshim i madh, nuk duket aspak profesionale.”

Nuk është një gabim specifik as për kandidatët më të rinj, me më pak përvojë. “Unë kam rekrutuar për më shumë se 10 vjet në këtë pikë dhe nuk mund t’ju them se sa intervista kam pasur me kandidatët ku përdorin fjalë mallkuese,” thotë Cabeen. “Nuk janë vetëm kandidatë të nivelit fillestar, por janë edhe kandidatë më të vjetër, me shumë përvojë, me të cilët kam folur.”

Një tjetër gafë e zakonshme që Cabeen ka vënë re gjatë intervistave është që kandidatët paraqiten pa ditur informacione bazë për ekipin ose pozicionin për të cilin po aplikojnë. “Të bësh detyrat e shtëpisë dhe të përgatitesh mirë për këto intervista është diçka që unë, për fat të keq, nuk shoh që shumë njerëz e bëjnë,” thotë ai. “Por, hulumtimi i kompanisë, ekipit dhe intervistuesit është një hap vërtet i rëndësishëm dhe një mënyrë e lehtë për t’u dalluar në procesin e aplikimit.”

Amazon ofron disa burime falas për të udhëhequr aplikantët që aplikojnë për role të hapura në gjigantin e teknologjisë në faqen e saj të internetit të Amazon Jobs, kanalin “Inside Amazon” në YouTube dhe burimin LinkedIn rreth praktikave më të mira të intervistimit. Cabeen rekomandon njerëzit e interesuar për të punuar për Amazon të studiojnë parimet e lidershipit të kompanisë pasi menaxherët e punësimit i përdorin ato për të vlerësuar kandidatët gjatë gjithë procesit të intervistës. “Ne me të vërtetë duam të shohim se përvoja që një kandidat sjell në tryezë përputhet me parimet tona të lidershipit, si pronësia, kursimi dhe të qenit kurioz, sepse ato janë me të vërtetë themeli i asaj se kush jemi ne si kompani,” thotë Cabeen.

Cabeen rekomandon një mënyrë tjetër të thjeshtë për t’u dalluar në çdo intervistë pune: gjeni diçka të përbashkët me intervistuesin, si për shembull një hobi të preferuar ose një vend ku keni jetuar të dy. “Janë ato pika të vogla lidhjeje që e bëjnë bisedën të ndihet më rehat dhe më tregojnë se njerëzit me të vërtetë kanë marrë kohë për t’u përgatitur për këtë intervistë, e cila gjithmonë më bën vërtet përshtypje,” thotë ai. “Gjithashtu më qetëson më shumë, sepse edhe intervistuesit nervozohen për këto biseda, edhe pse ne i bëjmë ato gjatë gjithë ditës!”/cnbc/

Artikulli paraprakVlera e fitimit në punë & biznes dhe nxitja për fitim sipas Imam Gazaliut
Artikulli tjetërKorrektësia e këmbimit në tregti, dituria që është farz për çdo mysliman që merret me shitblerje, sipas Imam Gazaliut