Reklama e gabuar, Colgate dhe Procter & Gamble përballen në gjyq

Beteja ligjore përpara Gjykatës Federale në Sidney midis filialit australian të Procter & Gamble shumëkombëshe amerikane, prodhues i linjës së produkteve Oral-B, dhe Colgate Palmolive, i akuzuar për mashtrim reklamimi, sipas të cilit pasta e dhëmbëve zbardhuese mund të heqë njollat ​​10 vjeçare. Oral-B është marka e linjës së produkteve të higjienës orale dhe marka shet furça dhëmbësh manuale dhe elektrike, ujitës oral dhe fije dentare.

Procter & Gamble filluan procedurat ligjore më 3 korrik kundër marketingut të pastave të dhëmbëve me Optik White rinovues dhe kërkon që një të njihet zyrtarisht që Colgate Palmolive shkelte rregullat e mbrojtjes së konsumatorit me “deklarata mashtruese dhe mashtruese”, duke përfshirë pretendimin se produkti “heq 10 vjet njolla të verdha.

Avokati i tyre Julian Cooke i tha Gjykatës se Colgate bëri disa pretendime “të theksuara” në lidhje me pastën e dhëmbëve “pa mbështetjen e ndonjë të dhëne të besueshme shkencore”. Avokati saktësoi që “niveli i ulët i agjent zbardhues në produkt” – tre përqind peroksid hidrogjeni – shpejt prishet në kontakt me pështymën. Si rezultat, përbërësi aktiv nuk do të jetë në gjendje të sigurojë përfitimet e kërkuara. Ai për këtë arsye pretendoi se pretendimet e Colgate do të dëmtonin markën ekonomikisht. Seancat dëgjimore me gojë vazhdojnë. /BM/

Artikulli paraprakForbes shkruan për biznesin e shqiptarit në New York, sukses me vlerë 85 milionë dollarë
Artikulli tjetërKosova dhe Shqipëria me pagat më të ulëta në rajon për gati çdo sektor