Rajoni i Pejës prin me vizitorë

Statistikat e Hotelerisë, TM3 2020

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Statistikat e Hotelerisë në Kosovë për tremujorin e tretë (TM3) 2020

Në TM3 2020, pjesë e anketës ishin 206 hotele, që ushtrojnë veprimtari hoteliere në territorin e  Kosovës.

Në TM3 2020, numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) ishte 40 272, prej tyre 47.14% ishin vendorë dhe 52.86% ishin të jashtëm, ndërsa numri i net-qëndrimeve ishte 80 980, prej tyre 45.32% nga vendorët dhe 54.68% nga të huajt.

Numrin më të madh të vizitorëve dhe të net-qëndrimeve të tyre e ka Rajoni i Pejës, me 13 885 vizitorë dhe 38 188 net-qëndrime.

Numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Pejë, Prizren e kështu me radhë. Sa u përket vizitorëve të huaj, numri më i madh ishte nga Shqipëria, Gjermania, Turqia, etj.

Këtij publikimi i është bashkangjitur edhe një shtojcë e veçantë, që përmban të dhëna nga Policia e Kosovës, lidhur me numrin i vizitorëve të huaj sipas pikë-kalimeve kufitare gjatë vitit 2017-2019.

Artikulli paraprak15 karakteristikat e punonjësve të pazëvendësueshëm
Artikulli tjetërVlera e tregut e kompanisë Tesla rritet në 500,000,000,000 dollarë