Prodhuesi i automjeteve elektrike, i mbështetur nga Amazon, Rivian shpall IPO

Rivian Automotive, prodhuesi i kamionëve elektrikë dhe automjeteve të mbështetur nga Amazon, tha të Premten se kishte paraqitur një listë të tregut të aksioneve ndërsa po përgatitej të rrisë prodhimin dhe shpërndarjen.

Firma me bazë në Kaliforni tha se ishte paraqitur në mënyrë konfidenciale për një ofertë publike fillestare, sipas një dispozite që i lejonte asaj të mbante të dhënat e saj financiare private.

Madhësia dhe diapazoni i çmimeve për ofertën nuk u zbuluan.

Rivian ka mbledhur më shumë se 10 miliardë dollarë financim që nga themelimi i tij në 2009, përfshirë nga Amazon, e cila është zotuar të blejë 100,000 furgona të furnizimit me energji elektrike nga fillimi. Vlerësimi i tij ishte i lidhur me 26.7 miliardë dollarë në fillim të këtij viti.

Përveç automjeteve të ofrimit të Amazon, Rivian po prodhon kamionë elektrikë dhe automjete sportive për konsumatorët me çmime duke filluar nga rreth 70,000 dollarë.

Lajmet nga Rivian vijnë pasi qeveritë në të gjithë globin, përfshirë në Shtetet e Bashkuara, e bëjnë zhvillimin e makinave elektrike një përparësi dhe pasi sektori global i automobilave përshpejton prodhimin e EV.

Faqja e internetit e Rivian po merr porosi për automjetet me dërgesa të pritshme nga janari 2022. Disa prodhues të tjerë po prezantojnë automjete elektrike që synojnë të sfidojnë udhëheqësin e sektorit Tesla.

Investitorët e saj përfshijnë Ford Motor Co, Fidelity, T. Rowe Price dhe Amazon’s Climate Pledge Fund.

Artikulli paraprakATK konfiskon afër 1 milion euro pasuri të tatimpaguesve që kanë borxhe tatimore
Artikulli tjetërMendësi laiciste