Popullariteti në rritje i pijeve joalkoolike: birraritë gjermane në krizë

Fenomeni dhe një pse e tij në atdheun e pijes së njohur

Kriza e prodhuesve gjermanë të birrës me shitjet vazhdon.

Dhe vitin e kaluar, fabrikat e birrës me një total prej 8.4 miliardë litrash shitën rreth 4.5 për qind më pak birrë se në vitin 2022, njoftoi zyra e statistikave.

Kështu, pas një rritjeje të lehtë dy vite më parë, trendi shumëvjeçar vijon. Arsyet kryesore janë zhvillimi demografik në Gjermani dhe popullariteti në rritje i pijeve joalkoolike.

Shitjet e birrës në Gjermani janë ulur me më shumë se një të katërtën që nga viti 1993.

Vitin e kaluar, eksportet me rënie voluminoze prej 5.9 për qind shënuan minus më të madh se shitjet e birrës në tregun vendas, të cilat u ulën me 4.2 për qind.

Shoqata e prodhuesve të birrës e quajti vitin 2023 një “vit të zi” për industrinë gjermane të birrës.

Sipas shoqatës, fabrikat e birrës janë nën presionin e kostove të larta, më pak interes të konsumatorit dhe presionit të çmimeve nga shitësit, shkruan DPA. /tesheshi.com/

Artikulli paraprakHAPJA E LLOGARIVE BANKARE DHE DEPONIMI I TË HOLLAVE NË TA
Artikulli tjetërA lejohet me e dhënë zekatin në shoqatat e bamirësisë?