A lejohet me e dhënë zekatin në shoqatat e bamirësisë?

 

Pyetje: A lejohet që të japim zekatin në shoqatat e bamirësisë?

Përgjigjja:
Nëse përgjegjësit e tyre janë të besueshëm dhe zekatin e shpërndajnë tek persona të cilët i plotësojnë kushtet për të përfituar nga pasuria e zekatit, atherë nuk ka ndonjë të keqe me ua dhënë zekatin shoqatave të këtilla, duke u nisur nga parimi i ndihmesës në punë të mira dhe të dobishme.

Allahu e di me së miri.

Shejh Bin Bazi (Allahu e mëshiroftë).

Përktheu: Mr. Fuad Ferati

Artikulli paraprakPopullariteti në rritje i pijeve joalkoolike: birraritë gjermane në krizë
Artikulli tjetër9 shprehitë e personave të pasur