Pesë vende që janë marka të mira në botë

Është publikuar Indeksi Anholt-Ipsos Nation Brands për këtë vit, i cili përfaqëson renditjen e 60 vendeve që janë marka kombëtare në vetvete.

Renditja u përcaktua nga një sondazh që përfshiu 60 mijë njerëz dhe të gjithë u pyetën se cili vend është marka më e mirë. Ata renditën 60 vende të paracaktuara. Ndër pesë vendet e para të renditura janë Gjermania, Kanadaja, Japonia, Italia dhe Mbretëria e Bashkuar.

Gjermania është e para në këtë listë dhe renditet e para për të pestin vit radhazi. Të anketuarit thanë se ishin të kënaqur me produktet gjermane, investimin në këtë vend, punëtorët gjermanë dhe ndjekjen e garave në të cilat janë të përfshirë atletët gjermanë. Kjo është hera e shtatë që ky vend është në krye të kësaj renditje.

Kanadaja është e dyta sepse njihet si një vend që menaxhohet mirë, investohet dhe ka një politikë të mirë migracioni.

Japonia është në vendin e tretë, ndërsa vitin e kaluar ishte në vendin e katërt. Njihet si një vend me kulturë të pasur dhe si një vend tërheqës turistik. Është vlerësuar shumë për kulturën e jetës së popullsisë së saj, si dhe për produktet që eksporton në mbarë botën.

Italia është në vendin e katërt dhe një vit më parë ishte në vendin e gjashtë. Arsyeja për këtë është kultura e pasur dhe oferta turistike.

Britania e Madhe është në vendin e pestë. Të anketuarit vlerësojnë më shumë shkencën, teknologjinë, sportin dhe kulturën e saj. Është vërejtur se ka pësuar regres për sa i përket mbrojtjes së mjedisit.  /BE/

Artikulli paraprakLlogaritë Qeveritare, TM3 2021
Artikulli tjetërHarresa shtetërore për minierat e pasura të Kishnicës